Валентина Хамайко поділилася секретами випікання хліба у "Сніданку. Вихідний"
Як приготувати хліб без довгого замішування: простий рецепт.
Хоч ми і звикли купувати хліб, проте домашня випічка завжди смакує краще. Здається, наче приготування цієї страви потребує багато зусиль. Існує безліч рецептів хліба з різними техніками приготування та інгредієнтами. Валентина Хамайко поділилася рецептом хліба без довгого замішування у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний "королівський" дерун: простий рецепт Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"
Домашній хліб: простий рецепт
Інгредієнти
- тепла вода 350 мл
- цукор 1 ст.л.
- сухі дріжджі 2 ч.л.
- олія 3 ст.л.
- насіння льону 1 ст.л.
- насіння гарбуза 3 ст.л.
- пшеничне борошно 350 г
- пшеничне цільнозернове борошно 100 г
- житнє борошно 50 г
- сіль 10 г
Покроковий рецепт
- У теплій воді розчиніть сухі дріжджі, додайте цукру.
- До розчину поступово всипте всі 3 види борошна та змішайте. Якщо замінити житнє борошно на пшеничне, у вас вийде смакова варіація французького багета. У процесі замішування влийте олію.
- Коли зробили тісто, залиште його на годину.
- Через годину обережно загортайте краї тіста до центру — так ви його легко вимішаєте.
- Коли тісто піднялося, перекладіть на деко з пергаментним папером. Зробіть надрізи — вони допоможуть хлібу краще сформуватися.
- Випікайте при 230 градусах. Валентина Хамайко радить накрити хліб мискою принаймні на перших 20 хвилин — це вбереже від спалених стінок.
Фото: Unsplash.com
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції національної випічки: ТОП-5 українських рецептів хліба
ДОМАШНІЙ ХЛІБ. Секрети замішування тіста і випікання у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube:
"Сніданок" в соцмережах: