Зберіть каштани та заробіть гроші: про ініціативу обміну горіхів на кошти розповіли у "Сніданку. Вихідний"

У "Сніданку. Вихідний" розказали про пункти прийому каштанів, та скільки можна заробити на продажі горіхів.

По всій Україні вже не перший рік працюють мобільні пункти зі збору каштанів, проте чомусь небагато хто про них знає. Чому волонтери масово викуповують каштани, та для чого їх використовують, пояснили у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на електроенергію з 1 жовтня: як зекономити на платіжках

Як працює обмін каштанів

Про перекуп підприємцями каштанів можна знайти не одне оголошення в інтернеті та на вулицях. За кілограм горіхів пропонують від 4 до 8 гривень у різних містах України в залежності від міста. Так, волонтерка Надія Дроботя цьогоріч вже прийняла 50 тонн плодів. Далі каштани подрібнюють, сушать та передають на фармацевтичні заводи.

Скільки можна заробити на обміні каштанів

За 3-4 години роботи в день можна назбирати 100 кілограм горіхів, що за найнижчими розцінками буде коштувати 400 грн. Найбільше на обмін приносять пенсіонери. Волонтери також в обмін на плоди закривають низку благодійних зборів.

"Те, що знаходиться на українській землі, має йти на користь тих, хто її боронить", — стверджує волонтерка.

Loading...

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Більше новин