Зберіть каштани та заробіть гроші: про ініціативу обміну горіхів на кошти розповіли у "Сніданку. Вихідний"

Як заробити на каштанах та де обміняти каштани на гроші
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" розказали про пункти прийому каштанів, та скільки можна заробити на продажі горіхів.

Поделиться:

По всій Україні вже не перший рік працюють мобільні пункти зі збору каштанів, проте чомусь небагато хто про них знає. Чому волонтери масово викуповують каштани, та для чого їх використовують, пояснили у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на електроенергію з 1 жовтня: як зекономити на платіжках

Як працює обмін каштанів

Про перекуп підприємцями каштанів можна знайти не одне оголошення в інтернеті та на вулицях. За кілограм горіхів пропонують від 4 до 8 гривень у різних містах України в залежності від міста. Так, волонтерка Надія Дроботя цьогоріч вже прийняла 50 тонн плодів. Далі каштани подрібнюють, сушать та передають на фармацевтичні заводи.

Скільки можна заробити на обміні каштанів

За 3-4 години роботи в день можна назбирати 100 кілограм горіхів, що за найнижчими розцінками буде коштувати 400 грн. Найбільше на обмін приносять пенсіонери. Волонтери також в обмін на плоди закривають низку благодійних зборів.

"Те, що знаходиться на українській землі, має йти на користь тих, хто її боронить", — стверджує волонтерка.

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.