Як Київ пережив закриття станцій метро Теремки-Деміївська: розібралися у "Сніданку з 1+1"

Теремки-Деміївська: причини та наслідки обмеження руху на синій гілці метрополітену.

Рух поїздів одразу на шести станціях столичного метрополітену напрямку Теремки-Деміївська був призупинений внаслідок підтоплення одного із тунелів на синій гілці. Натомість влада запустила автобуси для пересування. Як пройшов понеділок для жителів цих станцій, і які причини неполадок метро, в "Сніданку з 1+1" розповів журналіст Андрій Люховець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит в енергосистемі: що буде далі зі світлом (пояснив аналітик енергетичних ринків у "Сніданку з 1+1")

Між станціями Деміївська та Либідська відбулися розгерметизація та підтоплення тунелю. Рух між станціями Деміївська та Теремки було частково обмежено на 6 місяців. Причини неполадок поки що невідомі. Але є декілька версій, що викликають дискусії:

"Перша версія – це активність та повноводність річки Либідь, в заплаві якої були збудовані ці дві станції. Друга версія – недбалість при будівництві та геологічні особливості місцевості. Це плавуни й нестійкі, вологонасичені ґрунти. Це також була одна із версій, яка надійшла від влади. Тому зараз буде працювати ціла комісія, яка має з'ясувати причини", — повідомив журналіст.

Ще одна неофіційна причина, яку обговорюють люди, — будівництво ЖК та ТРЦ навколо метро Либідська.

На ранок понеділка на станції Теремки працювали автобуси, які довозили людей до найближчої станції метро. Спостерігалися незначні затори, але складного транспортного колапсу не було. 

Варто зауважити, що ідея цього напрямку та потреба метро на Теремки з'явилася ще в 80-х роках, але за реалізацію взялися у 2004 році. Завершальні роботи відбулися у 2010-2013 роках. Будівництво постійно призупиняли через неочікувані аварії. У 2006 році обвалилася стіна котловану та під землю завалився кран, через що були пошкоджені міські комунікації. Геологічні особливості місцевості також ускладнювали процеси: під Деміївською площею застрягла бурова установка. Були навіть нещасні випадки з жертвами!

Дізнайтеся більше у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

Loading...

Більше новин