Влітку кожні 3 хвилини продається порція морозива. Близько 15 мільярдів літніх холодних ласощів людство споживає щороку. Цей десерт є гарним антидепресантом: після морозива в людини виділяється гормон щастя серотонін, який знімає втому та покращує настрій. Та окрім цього, цей холодний десерт лікує!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісне сонячне затемнення та ретроградний Меркурій: як це вплине на наші емоції та вчинки (розказує астролог)
Морозиво навіть в сучасній медицині допомагає після видалення мигдалин, стверджує доктор медичних наук Юлія Дєєва:
Холод знімає набряк і трошки звужує судини. Раніше лікарі навіть пропонували дитині після видалення мигдаликів споживати морозиво, для того, щоб скоротити судини та зменшити ризик кровотечі. Зараз в нас сучасні підходи видалення мигдаликів і це не потрібно, але шкоди від споживання морозива не буде, адже це смачно та підвищує настрій пацієнта.
Морозиво навіть загартовує. Якщо їсти повільно та невеликими шматочками, виникає звичка до холодної температури та взимку горло турбуватиме набагато менше. Лікарка продовжує:
Це такі загартувальні процедури. Якщо їсти морозиво поступово та постійно, то воно допоможе добре переносити як і охолодження, так і перегрівання.
Проте аби морозиво принесло лише користь, потрібно уважно дивитись його склад. Мар’яна Гірняк, директорка з виробництва фабрики морозива, зазначила, що морозиво буває трьох видів залежно від ДСТУ:
А чим ласувались люди в давнину? Як давно існує морозиво та яку країну можна назвати «батьком морозива»? Можна дізнатись в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1» від 10 червня.
Loading...