У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про правильне харчування для поліпшення мозкової діяльності та порадила, які продукти потрібно вживати, щоб покращити пам'ять.
Читайте також: Цинк для покращення імунітету та розумової діяльності: Поради дієтолога.
Мозок – одне з найвидатніших творінь еволюції. Він досі залишається таємницею для багатьох учених, які вважають, що знають про нього набагато менше, ніж про космічний простір.
Здатність пам’ятати у мозок закладається з моменту народження, а от стан пам’яті та її розвиток залежить від людини, - підкреслює дієтолог.
Правильне харчування та активний спосіб життя суттєво покращують мозкову діяльність.
ЩО НЕГАТИВНО ВПЛИВАЄ НА МОЗОК
Факторами, які згубно впливають на роботу мозку, є нераціональне харчування, токсичні та хімічні речовини. Також негативні наслідки для мозкової діяльності мають пошкодження головного мозку, захворювання органів та систем, постійна психоемоційна напруга, хронічна втома і відсутність нормального сну.
ЯК ПОКРАЩИТИ ПАМ'ЯТЬ ТА ПІДВИЩИТИ ІНТЕЛЕКТ
ЩО ВЖИВАТИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПАМ’ЯТІ
Найважливішими продуктами тваринного походження, які покращують пам'ять, є нежирні сорти м’яса, риба та морепродукти, яйця, різноманітні крупи та нежирні кисломолочні продукти.
Рослинного походження – овочі, зелень, бобові та олія. Також надзвичайно корисними є фрукти, сухофрукти, горіхи, мед і навіть шоколад та кава.
Щоб покращити пам'ять необхідно щодня їсти корисні продукти, пити достатньо води, не переїдати і не голодувати, - зазначає Галина Незговорова.
Пам’ятайте, погіршення пам’яті загрожує серйозними наслідками для здоров’я, а тому за перших ознак будь-яких порушень потрібно негайно звертатися до лікаря.
Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла, як знизити ризик розвитку онкозахворювань і підвищити імунітет за допомогою селену.