Минулого року в Україні зафіксували декілька випадків харчового отруєння готовою їжею з супермаркету. Та які страви з кулінарії несуть найбільше загрози бути отруєними і містять найбільше мікробів? Костянтин Грубич у «Сніданку з 1+1» пояснив, як обережно ставитись до свого харчування.
Нарізані продукти та салати є більше небезпечними ніж цілісні. Все тому що з моменту нарізки продукт стає менш тривалим до зберігання і вбирає більше забруднення. Додатково ці страви можуть забруднюватися і від того, хто їх нарізав, оскільки не завжди видно санітарно гігієнічні умови в цеху.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заморожені млинці на Масляну: чи варто їх купляти, та як не помилитись з вибором
Та найбільшу загрозу несуть ті салати чи страви, що плавають у майонезі чи інших заправках, адже вони є сприятливою середою для розмноження кишкової інфекції та стафілококів. Навіть свіжі соуси не завжди варто вживати. До того ж, такі страви псуються дуже швидко.
Якщо ви з тих покупців, хто чекає 20.00, аби купити страви з кулінарії по акційній ціні, то так робити не варто. Насправді, строк придатності відлічується не днями, а годинами. Тому під вечір страва, приготовлена зранку вже буде неякісна і містити більше бактерій і забруднень. Особливо це стосується салатів і страв з майонезом чи іншими соусами. Набагато менші ризики несуть ті продукти, що лежать не у пластиковому судочку, а у вакуумній упаковці. Це стосується і нарізних сирів, ковбас і інших мʼясних продуктів.
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
Loading...