Заморожені млинці на Масляну: чи варто їх купляти, та як не помилитись з вибором

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чи є небезпека у заморожених млинцях: пояснює Костянтин Грубич.

Поділитися:

Усі ми любимо свіжоспечені млинці та не завжди є час і вміння приготувати їх на Масляну. Та не тільки це свято є приводом поласувати смачними налисниками вдома, адже млинці це і ніжний десерт і ідеальний сніданок і прекрасне доповнення до будь якого обіду. Тому, ми частенько звертаємось до покупки замороженої продукції. Та як обрати якісний полуфабрикат? Костянтин Грубич у «Сніданку з 1+1» розповів, на що звертати увагу при виборі таких млинців. 

Саме тісто, як зізнаються технологи, не є якимось особливим і нічим не відрізняється від домашнього. Проте у млинцях з начинкою тіста все одно не повинно бути більше 50%. 

Та небезпеку у таких продуктах може становити начинка, але чому? Бо, наприклад, мʼясні млинці із фаршем можуть бути наповнені неякісним мʼясом. Це скоріш за все буде фарш із ММО, що розшифровується як мʼясо механічного обвалювання. Це значить, що для створення фаршу брали шкірки і кістки, а не справжнє мʼясо тварин. Тому у складі млинців необхідно звернути увагу на цей пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечна вода з під крану: як ретельно очистити воду

Зазвичай, строк придатності заморожених млинців становить по 6 місяців. Та чому їм вдається так довго триматись? Справа в особливій технології заморозки, адже млинці заморожують за допомогою моментального методу. Спочатку випікають, а потім одразу же ставлять в морозильну камеру з температурою у -37 градусів. Через подібний ефект вдається зберігати придатність продукту надовго. 

Лікарка дієтологиня Софія Шпак радить не споживати даний продукт людям з діабетом або проблемами з холестерином, адже млинці з начинкою є висококалорійними і з високим вмістом цукру. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі