Капусняк від Євгена Клопотенка: рецепт вишуканого і ситного супу з вуджениною

Капусняк — це теплий та ситний дар української кухні, який огортає душу і зігріває серце

Капусняк — це теплий та ситний дар української кухні, який огортає душу і зігріває серце. У кожній ложці цього супу — щедрість природи та простота сільських традицій. Це рецепт не з простих, але смак неймовірно вишуканого капусного супу від Євгена Клопотенка - це справжня висока кухня в українських реаліях.

Інгредієнти:

  • Вудженина - 300 г.
  • Картопля - 3 шт.
  • Солоні огірки - 2 шт.
  • Засмажка - 50 г.
  • Сіль
  • Цибуля - 1 шт.
  • Лимон - 1/2
  • Курячі гомілки - 400 г.
  • Пшоно - 50 г.
  • Капуста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубки
  • Лавровий лист

Приготування:

  1. Готуємо шкварки зі шкіри гомілки. Для цього акуратно знімаємо шкіру з кожної гомілки і смажимо на пательні шкварки і курку
  2. Смажимо на окремій пательні вудженину разом з нарізаною капустою 
  3. Нарізаємо огірки і додаємо до капусти разом з вичавленим лимонним соком 
  4. Приправляємо спеціями, лавровим листом і нарізаним часником
  5. Курячі гомілки і цибулю заливаємо водою і готуємо бульйон 
  6. Нарізаємо картоплю невеликими шматочками і додаємо у бульйон
  7. Додаємо утворену на пательні суміш у бульйон 
  8. Залили пшоно кипʼятком, аби зникла гірчинка і додати до бульйону 
  9. В кінці додати засмажку і сіль 
  10. Їсти капусняк свіжим і гарячим 
Фото: klopotenko.com

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знижує ризик раку, уповільнює старіння і виводить токсини: 9 науково доведених фактів про користь квашеної капусти

Більше новин