Капусняк — це теплий та ситний дар української кухні, який огортає душу і зігріває серце
Капусняк — це теплий та ситний дар української кухні, який огортає душу і зігріває серце. У кожній ложці цього супу — щедрість природи та простота сільських традицій. Це рецепт не з простих, але смак неймовірно вишуканого капусного супу від Євгена Клопотенка - це справжня висока кухня в українських реаліях.
Інгредієнти:
Вудженина - 300 г.
Картопля - 3 шт.
Солоні огірки - 2 шт.
Засмажка - 50 г.
Сіль
Цибуля - 1 шт.
Лимон - 1/2
Курячі гомілки - 400 г.
Пшоно - 50 г.
Капуста - 1 шт.
Часник - 2 зубки
Лавровий лист
Приготування:
Готуємо шкварки зі шкіри гомілки. Для цього акуратно знімаємо шкіру з кожної гомілки і смажимо на пательні шкварки і курку
Смажимо на окремій пательні вудженину разом з нарізаною капустою
Нарізаємо огірки і додаємо до капусти разом з вичавленим лимонним соком
Приправляємо спеціями, лавровим листом і нарізаним часником
Курячі гомілки і цибулю заливаємо водою і готуємо бульйон
Нарізаємо картоплю невеликими шматочками і додаємо у бульйон
Додаємо утворену на пательні суміш у бульйон
Залили пшоно кипʼятком, аби зникла гірчинка і додати до бульйону