Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою

Простий спосіб приготування смачних мафінів до чаю від Едуарда Насирова.

У програмі «Сніданок з 1+1» експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом солодких мафінів з бананом та вівсянкою.

Мафіни — один із різновидів кексів, до складу яких обов’язково входять різноманітні фрукти такі як, чорниця, банан, апельсин, персик, суниця тощо. Також можуть додавати шоколад, корицю, горіхи чи кокосову стружку.

Мафіни з бананом неабияк смакуватимуть до чаю чи кави.

МАФІНИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Вівсянка - 100 г.

Борошно - 200 г.

Цукор - 100 г.

Розпушувач - 1,5 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко

Банани – 4 шт.

Яйце – 1 шт.

Оливкова олія - 60 г.

Волоські горіхи або мигдаль - 75 г.

Яблуко – 1-2 шт.

Кориця за смаком

Читайте також: Рецепт ароматного тирамісу від Руслана Сенічкіна

МАФІНИ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйце збити з цукром.

Пишна піна нам не потрібна, достатньо просто перемішати суміш, - каже Едуард Насиров.

  1. Додати у масу рослинну олію, усе довести до однорідної консистенції.

Використовуємо саме рослинну олію, оскільки вона більш корисна і не містить холестерину, - зазначає кулінар.

  1. Вкинути до суміші борошно, вівсяні пластівці та розпушувач. Усе перемішати.
  2. Банани почистити та змолоти у блендері.

Якщо у вас немає блендера, можна скористатися дрібною теркою, - підказує експерт.

  1. Змелені банани додати до тіста та перемішати вінчиком.
  2. Яблуко почистити та нарізати кубиками. Посипати зверху борошном та додати у тісто.

Це потрібно для того, щоб вони не осідали в тісті і були рівномірно розподілені по усім кексам, - підкреслює Едуард Насиров.

  1. Наповнити готовою масою форми для випікання на дві третини від об’єму.

Для зручності користуйтеся паперовими формами, які дозволятимуть легко виймати готові кекси, - каже експерт.

  1. Змелений мигдаль та цукор перемішати і посипати зверху форми з тістом.

Цукор під час приготування розтопиться і перетвориться у хрустку карамель, а горіхи дадуть приємний аромат, - говорить телекулінар.

  1. Запікати форми при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Готові кекси можна подавати до чаю чи кави.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як легко приготувати какао вдома.

Більше новин