У програмі «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася секретом приготування ароматних гарбузових булочок. Ведуча 1+1 переконує, що духмяна випічка з насінням подарує гарний настрій.

Готуйте корисний десерт, обирайте один із 5 найкращих пригодницьких фільмів з неочікуваним фіналом і починайте понеділок яскраво.

ІНГРЕДІЄНТИ для ТІСТА

Пюре гарбузове – 500 г.

Цільнозернове борошно – 100 г.

Пшеничне борошно – 400 г.

Масло – 50 г.

Сіль – 15 г.

Мед – 50 г.

Читайте також: Рецепт хрумкого шоколадного печива від Руслана Сенічкіна

ІНГРЕДІЄНТИ для ОПАРИ

Дріжджі – 8 г.

Вода – 120 г.

Борошно – 150 г.

Читайте також: Рейтинг борошна та печива від Олексія Душки

ПРИГОТУВАННЯ БУЛОЧОК

1. Відрізати шкірку з гарбуза, порізати його на невеличкі шматочки та викласти в каструлю. Тушкувати з мінімальної кількістю води 15-20 хв.

2. В миску викласти дріжджі та розчинити їх у воді.

Вода має бути кімнатної температури, – каже Валентина Хамайко.

3. Додати у воду з дріжджами борошно.

Ніколи не додавайте сіль в опару, – радить експерт.

4. Накрити опару плівкою. Залишити в теплі на 1,5-2 год.

5. Викласти шматочки звареного гарбуза в блендер. Збити, щоб утворилося пюре.

5. Вимісити опару, гарбузове пюре, мед, сіль і борошно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний торт з гарбузово-помаранчевим кремом

6. Наприкінці вимішування додати м’яке масло.

7. Викласти в миску й залишити відпочивати на 1,5 год.

8. Відрізати шматок тіста й сформувати з нього кульку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт булочок із корицею та вершковим кремом

9. Викласти всі кульки з тіста на форму для випікання. Залишити відпочивати, допоки булочки не збільшаться в об’ємі.

10. Змастити булочки збитим яйцем із сіллю.

11. Подрібнити гарбузове насіння. Прикрасити ним булочки.

Гарбузове насіння має бути обов’язково сирим, – каже Валентина Хамайко.

12. Запікати при температурі 180 градусів.

Булочки особливо гарно смакують із вершовим сиром і зеленню.