Надсмачне варення з айви: Швидкий рецепт

Варення, яке може замінити вам солодощі.

Айва – тренд цієї осені. Про цей фрукт багато чого відомо та написано. Його використовували у різних стравах ще тисячі  років тому. Ззовні нагадує яблуко або грушу. Але на смак вона терпка, тому далеко не всі люблять сиру айву. Проте варення з неї просто чудове.

Фото: freepik.com

Рецепт варення з айви з імбиром:

Вам потрібно:

Айва –1 кг;

Вода – 500 мл;

Цукор – 800 г;

Цедра одного лимона;

Сік двох лимонів;

Корінь імбиру за смаком.

Як готувати:

1. Спершу зваріть цукровий сироп. Він повинен бути, як солодка водичка.

2. Наріжте айву середніми кубиками і додайте її до цукрового сиропу, перемішуйте.

3. Натріть імбир на великій тертушці та додайте до варення.

4. Натріть цедру лимона і лайма та продовжуйте варити.

5. Вичавіть сік із лимона та лайма просто у каструлю з варенням.

Варіть упродовж півгодини. Детальніше, як варити варення з айви, дивіться у відео. 

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряне варення з лимонів, яке втішить осіннім вечором: Надпростий рецепт

Більше новин