Надсмачне варення з айви: Швидкий рецепт
Варення, яке може замінити вам солодощі.
Айва – тренд цієї осені. Про цей фрукт багато чого відомо та написано. Його використовували у різних стравах ще тисячі років тому. Ззовні нагадує яблуко або грушу. Але на смак вона терпка, тому далеко не всі люблять сиру айву. Проте варення з неї просто чудове.
Фото: freepik.com
articleContentРецепт варення з айви з імбиром:
Вам потрібно:
Айва –1 кг;
Вода – 500 мл;
Цукор – 800 г;
Цедра одного лимона;
Сік двох лимонів;
Корінь імбиру за смаком.
Як готувати:
1. Спершу зваріть цукровий сироп. Він повинен бути, як солодка водичка.
2. Наріжте айву середніми кубиками і додайте її до цукрового сиропу, перемішуйте.
3. Натріть імбир на великій тертушці та додайте до варення.
4. Натріть цедру лимона і лайма та продовжуйте варити.
5. Вичавіть сік із лимона та лайма просто у каструлю з варенням.
Варіть упродовж півгодини. Детальніше, як варити варення з айви, дивіться у відео.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряне варення з лимонів, яке втішить осіннім вечором: Надпростий рецепт