Нове дослідження показало, наскільки небезпечно вживати алкоголь та енергетики

Науковці в ході нового дослідження виявили, як алкоголь та енергетики впливають на мозок

Хоча, здається, шкідливий вплив алкоголю та енергетиків давно відомий вже всім. Та науковці все одно продовжують доводити цю думку через свої дослідження. Про останнє з яких детально розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна. 

Нове дослідження науковців знову підтвердило те, що споживання алкоголю та енергетиків все ж таки впливає на стан здоров'я. Це вдалось з'ясувати через пацюків. 

У чому був експеримент

Науковці давали пацюкам-підліткам алкоголь, енергетики та навіть їх суміш у такій  кількості, яку приблизно споживає молодь на вечірках. Висновки спочатку здались хорошими. Адже спершу вживання цих напоїв мало позитивний вплив на розвиток нервових клітин. Проте, як потім виявилось — такий ефект тривав недовго.

Результати досліджень

Одночасне споживання алкоголю та енергетиків пацюками спричинило у них порушення саме в ділянці мозку, яка відповідає за пам'ять і навчання. Пізніше воно навіть спричинило погіршення розумових здібностей у дорослих тварин.

Таким чином, науковці довели, що вживання алкоголю, енергетиків чи їх суміші завдає як фізіологічної, так і психологічної шкоди.

Отримані результати науковці паралельно ще будуть перевіряти на людях. Та вони вже наголошують на ризиках вживання цих напоїв.

Більше актуальних та цікавих новин дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Loading...

Більше новин