У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про цілющі властивості лаврового листа та порадила, як його правильно вживати.
Зараз без лаврового листя важко уявити приготування страв. Проте раніше рослину та її плоди через високий вміст корисних речовин використовували лише з лікувальною метою.
Читайте також: Дієтолог розповіла, чим замінити цукор
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЛАВРОВОГО ЛИСТА
Крім того, ефірна олія широко використовується у парфумерії та косметології, - каже дієтолог.
ПРАВИЛА ВЖИВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЛАВРОВОГО ЛИСТЯ
Найчастіше лавровий лист використовують свіжий, сушений або у вигляді порошку. Зберігати його потрібно у сухому місці та в закритих посудинах не більше 1 року.
Додавати лавр у страви потрібно за 5-7 хв до закінчення приготування у кількості 3-4 листочків і не залишати його після цього у страві.
Обмежувати додавання лавру у страви потрібно при вагітності, лактації, дітям до трьох років, а також при запаленні нирок, - зазначає Галина Незговорова.
Нагадаємо, нещодавно Галина Незгвоорова розповіла, яких продуктів уникати, щоб швидко вилікувати цистит.