Яких продуктів уникати, щоб швидко вилікувати цистит

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, які продукти краще не вживати при циститі, щоб хвороба швидше пройшла.

Поділитися:

Поради дієтолога: Квашена капуста зміцнює імунітет та долає депресіюУ програмі «Сніданок з 1+1» лікар-дієтолог Галина Незговорова розповіла про причини появи циститу та чого не варто їсти при цій хворобі.

Цистит - поширене запальне захворювання сечовидільних шляхів, яке супроводжується болем та дискомфортом. Ця хвороба  може виникнути не тільки у жінок, а й в чоловіків. Правильне харчування під час недугу є дуже важливим.

Читайте також: Поради дієтолога: Що їсти під час застуди, аби швидше одужати.

ПРИЧИНИ ЦИСТИТУ

  1. Різноманітні бактерії, кишкова паличка, грибки, віруси.
  2. Гормональний дисбаланс у жінок.
  3. Через специфічну будову організму.
  4. Травматичні або післяопераційні ушкодження.
  5. Алергічна реакція на засоби гігієни або косметику
  6. При охолодженні або авітамінозі

Пам’ятайте, лікування буде ефективним тільки при правильному визначенні причини циститу, адекватному медикаментозному супроводженню та харчуванню, - зауважує Галина Незговорова.

ПЕРЕД ТИМ, ЯК ІТИ ДО ЛІКАРЯ

Ще до консультації лікаря необхідно зробити загальні аналізи з визначенням чутливості до антибіотиків, при підозрі на бактеріальну або грибкову інфекцію та ультразвукове дослідження органів малого тазу. Це допоможе правильно встановити діагноз та причини захворювання.

ЧОГО НЕ МОЖНА ЇСТИ ПРИ ЦИСТИТІ

При циститі виключають продукти харчування, які мають подразнюючу дію. Це цибуля, часник, прянощі, хрін, наваристі грибні, рибні, м’ясні бульйони, шпинат, щавель, редис, а також алкоголь.

При циститі потрібно збільшити кількість чистої води, відвари протизапальних трав, натуральні соки, компоти з фруктів та ягід без цукру, - каже дієтолог.

Пам’ятайте, при виникненні захворювання не можна зволікати. Вчасно проведене лікування попередить негативний вплив циститу, позбавить від неприємних відчуттів і поверне до нормального життя.  

Нагадаємо, не так давно дієтолог розповіла, як уникнути дефіциту калію та магнію в організмі.

Новини по темі