Колись цукор вважали розкішшю, сьогодні ж його додають у більшість страв і він входить до складу багатьох продуктів харчування. У студії «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості цукру та чи можна повністю виключати із раціону цей продукт.

Цукор (цукроза) складається із глюкози та фруктози. Цукор дуже важливий для нормального обміну речовин, швидко забезпечує організм людини необхідною енергією, покращує діяльність мозку та емоційний стан. Окрім цього, цукроза підтримує життєзабезпечення нервових клітин та м’язів організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисні солодощі: Який зефір найкорисніший?

Добова норма цукру для чоловіків та жінок різна.

Чоловіки у день повинні споживати приблизно 50–60 грамів цукру, жінки – 30–40 грамів, – зазначила дієтолог

ШКОДА ВЖИВАННЯ ЦУКРУ

1. Спричиняє виникнення карієсу.

2. Якщо порушено обмін речовин, цукор спричиняє накопичення жиру.

3. Надмірне споживання цукру може спричини цукровий діабет, атеросклероз, гіпертонічну хворобу

На засвоєння цукру організмом затрачається чимало кальцію, що спричиняє вимивання мінералу із кісткової тканини, – зауважила Галина Незговорова

4. Може спричини різке коливання рівня інсуліну в крові.

5. Спричиняє старіння шкіри через порушення синтезу колагену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати якісні цукерки та перевірити їх в домашніх умовах

Більшість людей вважають, що коричневий цукор більш корисний, оскільки у ньому містяться органічні домішки. Однак кількість цих домішок насправді невелика. Коричневий цукор набагато дорожчий, ніж білий, і часто у магазинах продають кольорові підробки.

Організм отримує достатню кількістю цукру із природних продуктів харчування: овочів, фруктів, ягід, круп, меду. Важливо ці продукти у достатній кількості включати до свого раціону харчування.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки можна вживати солі без шкоди для здоров’я.