У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про калорійність та корисні властивості консервованої та відвареної кукурудзи, попкорну та кукурудзяної крупи.
За словами дієтолога, у 100 г. кукурудзи – 325 ккал. Незважаючи на те, що кукурудза – це не низькокалорійний продукт, її обов’язково треба включити до свого раціону. Адже вона містить вітаміни A, D, PP, В1, B2 C і багато мікроелементів.
Щоб отримати добову норму вітаміну B1, достатньо з’їсти всього 150 г. відвареної кукурудзи, – стверджує дієтолог.
Страви з кукурудзи рекомендують вживати:
1. для профілактики атеросклерозу;
2. при безсонні та стресах;
3. при патології печінки та жовчовивідної системи;
4. для виведення з організму шкідливих речовин;
5. при захворюваннях сечовивідної системи;
6. для профілактики ожиріння та цукрового діабету.
Читайте також: 5 причин, чому треба їсти фініки
ЯК ОТРИМАТИ МАКСИМАЛЬНУ КОРИСТЬ ВІД КУКУРУДЗИ
1. Кукурудзу найкорисніше готувати у пароварці або мультиварці.
2. Уся користь зерна зберігається у попкорні без солі та цукру.
3. Кукурудзяну крупу треба зберігати у скляному або керамічному посуді з герметичною кришкою. Експерт рекомендує варити її не менше 1 год.
4. У банці консервованої кукурудзи повинно бути лише чотири компоненти – кукурудза, вода, сіль та цукор. У відкритому вигляді консервовану кукурудзу можна зберігати в холодильнику не більше двох діб.
Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про корисні продукти, які треба їсти щодня.