Поради дієтолога: Чому корисно вживати ягоди годжі

Дієтолог Галина Незговорова розповіла усе про корисні властивості ягід годжі.

Постійний експерт ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, чим ягоди годжі приваблюють прихильників здорового харчування.

ВЛАСТИВОСТІ ЯГІД ГОДЖІ

Виявляється, червоні «родзинки» мають низку переваг:

  1. За вмістом вітаміну С випереджають апельсини.
  2. За кількістю заліза — попереду шпинату.
  3. За вмістом антиоксидантів залишають позаду червоний виноград.
  4. Містять більше бета-кератину, ніж морква.

Вживання ягід годжі сприяє:

  1. Підвищенню імунітету.
  2. Зниженню апетиту.
  3. Нормалізації рівня цукру в крові.
  4. Зниженню холестерину.
  5. Покращенню зору.  

Читайте також: Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільше

ЧИ МОЖНА СХУДНУТИ ЗА ДОПОМОГОЮ ГОДЖІ

Як запевняє дієтолог, охочим схуднути не варто покладати великі сподівання на годжі, оскільки вони не містять жироспалювального компоненту. Натомість їхня калорійність доволі висока — 250 ккал на 100 г.

Якщо все-таки хочете смакувати екзотичними ягодами, вживайте їх не більше двох столових ложок на добу. Це хороший варіант для перекусу між основними прийомами їжі. А розмочені сухі годжі можна додавати до різних страв.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Попри це годжі потрібно вживати з обережністю, адже вони можуть викликати алергічну реакцію, подразнення шлунка та кишківника. Їх можна замінити кизилом, барбарисом чи журавлиною — більш звичними для нас ягодами, що обдарують не меншою користю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 5 причин, чому треба включити до свого меню ягоди лохини

Більше новин