Напередодні сезону пікніків Сніданок з 1+1 розповів, які продукти брати на природу, а які краще залишити вдома.
Овочі – неодмінний атрибут будь-якого пікніка. У супермаркеті чи на ринку варто ретельно обирати продукти та перевіряти їх термін придатності.
На природі їжу краще ховати від прямих сонячних променів.
Лідером продажів у сезон пікніків є шашлик. Для того, щоб смачно його приготувати, треба правильно вибрати м'ясо.
Колір м'яса повинен бути глянцевий, а не матовий. Також варто перевірити, щоб кожен шматочок був пружний. Якщо після притиску пальцем м'ясо не відновлюється – воно було заморожене.
На природу рекоменують брати невеликі порції сиру, ковбаси та балику. Адже ці продукти швидко обвітрюються.
Від риби та кондитерських виробів варто взагалі відмовитися – це товари високої групи ризику, що швидко псуються.
Тортики і тістечка на природі краще замінити свіжими фруктами та овочами.