У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився простим рецептом паштету з курячої печінки.
Інгредієнти
Печінка куряча – 1 кг.
Цибуля – 400 г.
Яєчний жовток – 5 шт.
Портвейн – 3 ст.л.
Вершкове масло – 200 г.
Вершки – 300 г.
Спеції за смаком.
Приготування
1. Промити курячу печінку.
Вона має бути блискучою, ледве помітного рожевого кольору. При натисканні на печінку пальцем, не повинна утворюватися ямка, – каже Руслан Сенічкін.
2. На розігріту пательню додати рослинну олію та вершкове масло.
3. Порізати цибулю, викласти на пательню. Смажити до прозорості та м'якості цибулі.
4. Додати на пательню печінку.
Не варто її довго смажити, інакше печінка стане гумовою та сухою. Краще замочити її в молоці на півгодини, – радить експерт.
5. Висипати суміш у миску. Додати жовтки та портвейн.
6. Перемішати до утворення кремоподібної маси.
7. Додати збиті вершки. Перемішати.
Щоб вони були пухкими, збивайте їх холодними, – радить Руслан Сенічкін.
8. Перекласти паштет у тарілку. Додати вершкове масло та листя чебрецю.