Хрусткі зовні та ніжні всередині: рецепт класичних дерунів від Валентини Хамайко

Рецепт класичних дерунів зі смачним соусом у Сніданку з 1+1

Соковиті й рум'яні класичні деруни, приготовані зі свіжої тертої картоплі, – це справжня українська смакота, яку важко не любити. Ця страва з простих, але досконалих інгредієнтів стане справжньою окрасою будь-якого столу, даруючи насолоду кожному, хто спробує. Рецепт ідеальних класичних дерунів показала Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1..

Інгредієнти:

Для дерунів: 

  • Картопля - 6 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2-3 ст.л.
  • Сіль 
  • Перець 

Для соусу:

  • Сметана - 250 гр.
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Редиска - 50 гр.
  • Сік лимона - 1/2
  • Сіль
  • Перець
  • Зелень 

Приготування:

  1. Натерти цибулю на середній терці
  2. Перебити натерту цибулю разом із картоплею у блендері 
  3. Додати до суміші борошно, сіль і перець
  4. Підсмажити деруни на пательні 
  5. Дрібно нарізати редис або натертим на терці 
  6. Додати сметану, гірчицю, сік лимона і зелень 
  7. Деруни подавати із соусом

Лайфхак від Валентини Хамайко:

Щоб картопля не потемніла - додайте ложку сметани у тісто

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва

Більше новин