Хрусткі зовні та ніжні всередині: рецепт класичних дерунів від Валентини Хамайко
Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт класичних дерунів зі смачним соусом у Сніданку з 1+1
Соковиті й рум'яні класичні деруни, приготовані зі свіжої тертої картоплі, – це справжня українська смакота, яку важко не любити. Ця страва з простих, але досконалих інгредієнтів стане справжньою окрасою будь-якого столу, даруючи насолоду кожному, хто спробує. Рецепт ідеальних класичних дерунів показала Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1..
Інгредієнти:
Для дерунів:
- Картопля - 6 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Борошно - 2-3 ст.л.
- Сіль
- Перець
Для соусу:
- Сметана - 250 гр.
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Редиска - 50 гр.
- Сік лимона - 1/2
- Сіль
- Перець
- Зелень
Приготування:
- Натерти цибулю на середній терці
- Перебити натерту цибулю разом із картоплею у блендері
- Додати до суміші борошно, сіль і перець
- Підсмажити деруни на пательні
- Дрібно нарізати редис або натертим на терці
- Додати сметану, гірчицю, сік лимона і зелень
- Деруни подавати із соусом
Лайфхак від Валентини Хамайко:
Щоб картопля не потемніла - додайте ложку сметани у тісто
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва
Новини по темі
Гороскоп на 24 листопада для всіх знаків зодіаку: фінансова удача буде на вашому боці
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків зодіаку: займіться саморозвитком
Гороскоп на 22 листопада для всіх знаків зодіаку: самовпевненість може спричинити конфлікти
«Найбільше люблю смачно поїсти»: олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова поділилася своїми секретами поза змаганнями та розповіла, як можна знайти ключ до її серця