Хрусткі зовні та ніжні всередині: рецепт класичних дерунів від Валентини Хамайко
Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт класичних дерунів зі смачним соусом у Сніданку з 1+1
Соковиті й рум'яні класичні деруни, приготовані зі свіжої тертої картоплі, – це справжня українська смакота, яку важко не любити. Ця страва з простих, але досконалих інгредієнтів стане справжньою окрасою будь-якого столу, даруючи насолоду кожному, хто спробує. Рецепт ідеальних класичних дерунів показала Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1..
Інгредієнти:
Для дерунів:
- Картопля - 6 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Борошно - 2-3 ст.л.
- Сіль
- Перець
Для соусу:
- Сметана - 250 гр.
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Редиска - 50 гр.
- Сік лимона - 1/2
- Сіль
- Перець
- Зелень
Приготування:
- Натерти цибулю на середній терці
- Перебити натерту цибулю разом із картоплею у блендері
- Додати до суміші борошно, сіль і перець
- Підсмажити деруни на пательні
- Дрібно нарізати редис або натертим на терці
- Додати сметану, гірчицю, сік лимона і зелень
- Деруни подавати із соусом
Лайфхак від Валентини Хамайко:
Щоб картопля не потемніла - додайте ложку сметани у тісто
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за хумус: рецепт Бабагануша - східної страви з баклажанів від Єгора Гордєєва
Новини по темі
«Хочемо закохати в нашу міфологію весь світ»: Ольга Навроцька та Алан Бадоєв поділилися історією створення першого українського фентезі-всесвіту
В Україні створили новий спосіб для боротьби з булінгом
Гороскоп на 16 жовтня для всіх знаків зодіаку: будьте готові взяти відповідальність
90% людей робить це неправильно: експерти поділилися порадами, як потрібно правильно вимірювати тиск