Єгор Гордєєв у Сніданку з 1+1 поділився рецептом панського деруна. Ця страва — вишукане поєднання соковитої м’ясної начинки, запашних грибів і золотистої картопляної скоринки.
Такий дерун стане окрасою святкового столу або приємною несподіванкою для сімейної вечері. Простий у приготуванні, але неймовірно смачний — цей рецепт точно вартий того, щоб потрапити у вашу кулінарну скарбничку. Спробуйте приготувати — і переконайтесь самі.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Гриби (шампіньйони або інші) – 4 шт.
- Куряче філе – 100 г
- Твердий сир – 70 г
- Кріп – 70 г
- Майонез – 40 г
- Олія для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю і натріть її на середній тертці. Для уникнення зайвої рідини, натерту картоплю можна віджати через марлю або просто руками.
- Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Гриби промийте, обсушіть і наріжте пластинками.
- Куряче філе наріжте на невеликі шматочки або подрібніть в блендері.
- Сир натріть на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте.
- У сковороді розігрійте трохи олії. Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте гриби і тушкуйте до випаровування рідини.
- Додайте куряче філе і смажте до готовності. В кінці додайте подрібнений кріп, сіль та перець за смаком.
- Приготування дерунів: Велику кількість натертої картоплі змішайте з борошном, яйцем, сіллю і перцем.
- На розігрітій сковороді з олією смажте деруни з обох боків до золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини з кожного боку).
- Перекладіть готові деруни на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Усередину покладіть грибну начинку та закрийте дерун.
- Зверху покладіть натертий сир і полийте майонезом. Відправте дерун у духвку аби розплавився сир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний морквяний кекс: усі секрети улюбленого сімейного рецепту від Валентини ХамайкоLoading...