З хрусткою скоринкою і соковитою начинкою: як приготувати найсмачніший панський дерун — дивіться рецепт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Рецепт приготування панського деруна з куркою, грибами та сиром
Поділитися:

Не просто варіація звичайних дерунів, а ціла гастрономічна історія з багатим смаком і ароматом. Як приготувати особливий панський дерун з грибною начинкою та сиром — читайте у матеріалі.

Єгор Гордєєв у Сніданку з 1+1 поділився рецептом панського деруна. Ця страва — вишукане поєднання соковитої м’ясної начинки, запашних грибів і золотистої картопляної скоринки.

Такий дерун стане окрасою святкового столу або приємною несподіванкою для сімейної вечері. Простий у приготуванні, але неймовірно смачний — цей рецепт точно вартий того, щоб потрапити у вашу кулінарну скарбничку. Спробуйте приготувати — і переконайтесь самі.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби (шампіньйони або інші) – 4 шт.
  • Куряче філе – 100 г
  • Твердий сир – 70 г
  • Кріп – 70 г
  • Майонез – 40 г
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і натріть її на середній тертці. Для уникнення зайвої рідини, натерту картоплю можна віджати через марлю або просто руками.
  2. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Гриби промийте, обсушіть і наріжте пластинками.
  3. Куряче філе наріжте на невеликі шматочки або подрібніть в блендері.
  4. Сир натріть на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте.
  5. У сковороді розігрійте трохи олії. Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте гриби і тушкуйте до випаровування рідини.
  6. Додайте куряче філе і смажте до готовності. В кінці додайте подрібнений кріп, сіль та перець за смаком.
  7. Приготування дерунів: Велику кількість натертої картоплі змішайте з борошном, яйцем, сіллю і перцем.
  8. На розігрітій сковороді з олією смажте деруни з обох боків до золотистої скоринки (приблизно 3 хвилини з кожного боку).
  9. Перекладіть готові деруни на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Усередину покладіть грибну начинку та закрийте дерун.
  10. Зверху покладіть натертий сир і полийте майонезом. Відправте дерун у духвку аби розплавився сир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний морквяний кекс: усі секрети улюбленого сімейного рецепту від Валентини Хамайко

Новини по темі
Всі новини