«Рівності між українськими, російськими та білоруськими спортсменами не може бути», – зірка професійного тенісу Сергій Стаховський в ефірі «Сніданку з 1+1»

Зірки розповіли про необхідні зусилля на спортивному фронті та озвучили свою позицію щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпіади 2024 у Парижі

У четвер, 9 лютого, в студію «Сніданку з 1+1», що транслюється на телеканалі 1+1 Україна, завітали зірки професійного тенісу Еліна Світоліна та Сергій Стаховський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш фінальний удар – це повна ізоляція російського та білоруського спорту у світі», — Ольга Харлан доєдналася до проєкту «Спортивний фронт»

Під час прямого ефіру Еліна та Сергій детальніше розповіли про благодійну мету, заради якої об’єдналися, – майстер-клас для майже 300 дітей з усієї України, який пройде вже сьогодні, 9 лютого, у Вишгороді. 

«Такі заходи психологічно стимулюють молоде покоління займатися в залі, тому через цей фактор ми й обʼєдналися», - зазначив Сергій.

До того ж легендарні спортсмени поділились тим, як міжнародна спільнота наразі сприймає війну в Україні, чи втомився світ від жахливих новин з фронту та які зусилля необхідно обʼєднати на спортивному фронті, щоб наблизити Перемогу України.

«У мене навіть питали, чи війна в Україні ще триває. Це було дуже боляче чути», – поділилася емоціями Еліна. 

Зірки також розповіли про роботу на своїх фронтах – Сергій про ситуацію на передовій, де несе службу, та нещодавнє повернення з Бахмута, а Еліна анонсувала відновлення своєї професійної карʼєри та повернення на корт вже в квітні цього року.  

Не оминули й важливу тему щодо можливого допуску росіян та білорусів до Олімпійських ігор 2024 року, які пройдуть в Парижі, адже наразі позиція Міжнародного олімпійського комітету доволі неоднозначна: 

«Наш Президент дав правильний меседж. Допускати російських та білоруських спортсменів на Олімпіаду – це допускати прапор з кров’ю на платформу, яка має показувати якусь єдність, або хоча б рівність. А рівності між українськими, російськими та білоруськими спортсменами не може бути. Адже наші спортсмени не мають, де готуватися, вони не можуть повернутися додому…Вони втратили рідних та близьких. І в той самий час вони повинні вийти на арену та протистояти спортсменам, які безпосередньо підтримують усе це?! Або мають свої гроші та вбивають українців? Це точно не про феєр-плей. Тому я дуже сподіваюсь, що до нас доєднаються інші країни Європи та допоможуть через політичний тиск зробити так, аби їх не допустили», – озвучив свою позицію Сергій Стаховський.

До слова, Еліна Світоліна, яка нещодавно стала мамою, вперше від початку повномасштабного вторгнення приїхала в Україну, та розповіла про власні почуття та емоції щодо побаченого: 

«Було боляче повертатися в Бучу та Ірпінь, оскільки я бачила, що там було до початку повномасштабної війни. Всім буду казати, що вони мусять побувати тут, аби побачити, що відбувалось з нашим народом»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разом ми можемо зробити ще більше, щоб повністю ізолювати росіян від спорту», — Лілія Подкопаєва стала амбасадоркою проєкту «Спортивний фронт»

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення  Київстар ТБ.

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні дев’ять, відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, абсолютна олімпійська чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва.

 

Більше новин