Українська версія улюбленої японської страви: простий рецепт ролів з буряком, який точно здивує вас смаком

Що буде, якщо поєднати традиційну японську техніку з улюбленими українськими смаками? Розповідаємо у цьому матеріалі.

Коли українська кулінарна класика зустрічається з японською естетикою — народжується ф’южн-страва, яка точно здивує гостей. Ці роли — креативне переосмислення салату «Оселедець під шубою». Замість норі — слайси буряка. Натомість рис замінять — знайомі овочі з дитинства.

Ніжні, яскраві, з нотками ніжності й кислинки — такі роли легко приготувати вдома. Просто дотримуйтесь рецепта і насолоджуйтеся результатом! У Сніданку з 1+1 вже переконались, що вийде він неймовірний.

Рецепт ролів з буряком

Інгредієнти

  • Буряк – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Картопля – 1 шт
  • Яйце – 1 шт
  • Філе оселедця – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Майонез – 30 г

Як приготувати

Підготовка овочів

Буряк запечіть у духовці (це дозволить зберегти колір, аромат і корисні властивості). Один буряк наріжте тонкими слайсами — вони замінять норі. Інший натріть на дрібній тертці. Картоплю та моркву також натріть на дрібній тертці. Найкраще використовувати овочі, зварені в мундирі — так вони збережуть структуру. Цибулю наріжте дуже дрібно, якщо смак надто різкий, замаринуйте в оцті з водою на кілька хвилин — це пом’якшить аромат.

На черзі оселедець та яйце

Наріжте оселедець тонкими шматочками, якщо він занадто солоний, можна злегка промити або підсолити інші інгредієнти для балансу. Яйце відваріть. Використайте жовток для присипки, трохи білка — до начинки (за бажанням).

Формування ролу

Застеліть стіл фольгою, зверху — харчова плівка. Викладіть слайси буряка навхрест, формуючи прямокутник. Змастіть буряк тертим буряком — він допоможе склеїти конструкцію. По черзі викладайте шари: терта картопля, терта морква, маринована цибуля, шматочки оселедця, трошки майонезу. Акуратно загорніть рол, формуючи «цукерку».

Фінальний етап

Поставте готовий рол до холодильника на ніч, щоб він застиг і «зібрався». Після цього розгорніть фольгу й плівку, наріжте рол гострим ножем. Посипте зверху жовтком. Подайте на тарілці як класичні роли — з соєвим соусом або будь-яким за вашим вподобанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суто херсонський смаколик: українська блогерка поділилась рецептом пряного пузанка і щемливою історією, чому ця риба викликає таку ностальгію

Більше новин