Перець якого кольору вважається найкориснішим

Дієтолог Галина Незговорна розповіла про користь болгарського перцю

Болгарський перець славиться напрочуд різноманітними корисними властивостями. Експерт Галина Незговорна розповіла про користь смачного овоча.

1. Болгарський перець - це низькокалорійний продукт. При правильному приготуванні страви із болгарського перцю будуть безпечними для вашої фігури. Крім того, болгарський перець - улюблений продукт вегетеріанців.

2. Великий вміст корисних речовин. Вітамін С, бетакаротин та калій - і це ще далеко не всі корисні речовини, що містяться в шкірці смачного овоча. Не зважаючи на назву, болгарський перець містить низький відсоток вмісту цукру, тому й відноситься до дієтичних продуктів харчування.

Саме у перці червоного кольору міститься більше каротиноїдів, цинку та вітаміну С, - зауважує експерт.

3. Позитивний вплив на загальний стан здоров’я. Вживання болгарського перцю стимулює обмін речовин, позитивно впливає на стан шкіри, нормалізує роботу системи травлення, кровообігу, а також це чудовий антидепресант.

Із всіх сортів зелений перець вважається найбільш низькокалорійним, а також він позитивно впливає на вуглеводний обмін.

4. Вживання болгарського перцю урізноманітнить ваше меню. Додавайте соковитий овоч в осінній салат, смакуйте перець із м’ясом або рибою. 

Пам’ятайте, що соковитий перець має блискучу шкірку без тріщин та подряпин. У розрізі стінка перцю має бути не менше 5-7 мм. Чим вона товща, тим краще зберігаються її корисні речовини.

5. Болгарським перцем можна смакувати навіть взимку. Перець потрібно зберігати у холодильнику не більше тижня та у поліетиленовому пакеті. Однак ще одним оптимальним способом збереження болгарського перцю є заморозка. Очистіть овоч від ніжки та насіння, зберігайте в цілому або нарізаному вигляді в контейнері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гострий перець сприяє схудненню (ВІДЕО)

Більше новин