Болгарський перець славиться напрочуд різноманітними корисними властивостями. Експерт Галина Незговорна розповіла про користь смачного овоча.
1. Болгарський перець - це низькокалорійний продукт. При правильному приготуванні страви із болгарського перцю будуть безпечними для вашої фігури. Крім того, болгарський перець - улюблений продукт вегетеріанців.
2. Великий вміст корисних речовин. Вітамін С, бетакаротин та калій - і це ще далеко не всі корисні речовини, що містяться в шкірці смачного овоча. Не зважаючи на назву, болгарський перець містить низький відсоток вмісту цукру, тому й відноситься до дієтичних продуктів харчування.
Саме у перці червоного кольору міститься більше каротиноїдів, цинку та вітаміну С, - зауважує експерт.
3. Позитивний вплив на загальний стан здоров’я. Вживання болгарського перцю стимулює обмін речовин, позитивно впливає на стан шкіри, нормалізує роботу системи травлення, кровообігу, а також це чудовий антидепресант.
Із всіх сортів зелений перець вважається найбільш низькокалорійним, а також він позитивно впливає на вуглеводний обмін.
4. Вживання болгарського перцю урізноманітнить ваше меню. Додавайте соковитий овоч в осінній салат, смакуйте перець із м’ясом або рибою.
Пам’ятайте, що соковитий перець має блискучу шкірку без тріщин та подряпин. У розрізі стінка перцю має бути не менше 5-7 мм. Чим вона товща, тим краще зберігаються її корисні речовини.
5. Болгарським перцем можна смакувати навіть взимку. Перець потрібно зберігати у холодильнику не більше тижня та у поліетиленовому пакеті. Однак ще одним оптимальним способом збереження болгарського перцю є заморозка. Очистіть овоч від ніжки та насіння, зберігайте в цілому або нарізаному вигляді в контейнері.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гострий перець сприяє схудненню (ВІДЕО)