Тепло під час війни: як зробити швидко та дешево саморобний обігрівач

Як власними руками зробити обігрівач для свого житла?

Від початку війни, яку цинічно розпочала росія 24 лютого 2022 року, українці ховаються від авіа та ракетних ударів у бомбосховищах, підвалах, або в льохах, які не обладнані належними житловими комунікаціями. Одна із основних проблем — відсутність тепла. "Сніданок. Онлайн" досліджував, як швидко, дешево та ефективно зробити власноруч обігрівач для свого житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти без холодильника у період війни (поради Євгена Клопотенка)

Ми вже публікували майстер-клас, як зробити свічку у домахніх умовах, аби було світло. Тепер час подбати і про тепло. 

Як швидко та дешево зробити саморобний обігрівач

Знадобиться:

  • картопля
  • сірники
  • ніж
  • соняшникова олія
  • глиняний горщик з дірочкою на дні
  • цегла 2 шт
  • гніт зі свічки

Обрізати картоплю з двох боків прямо та обережно зробити там заглиблення ножем. Гніт скріпити з сірниками і вставити у середну картоплі. налити всередину олії. Цегла буде дуже добрим доповненням, але горщик можна використовувати і без неї. Запалюємо обережно гніт та ставимо картоплю під горщик у конструції. Чекаємо. Ця конструкція добре нагріється і буде обігрівати. Такого обігріву вистачить приблизно на дві години.

Важливо! Дотримуйтесь правил безпеки при поводженні з вогнем. Не підпускайте дітей. Не використовуйте дерев'яні предмети у конструкції та вчасно замінюйте олію!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити воду в домашніх умовах, щоб вижити під час війни (поради біохіміка Гліба Репіча)

Як швидко та дешево зробити саморобний обігрівач, дивіться відео:

Loading...

Від 28 березня «Сніданок.Онлайн» змінює час та канали трансляції. З понеділка програма буде виходити з 09:00 до 12:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.