З доступних продуктів: рецепти трьох неймовірно смачних пісних страв, які вам точно сподобаються

Секрети приготування неймовірно смачних і ситних страв, які можна приготувати під час посту. Валентина Хамайко і Руслан Сенічкін показали, як легко створити особливі страви з доступних продуктів.

Дотримання здорового харчування у Великий піст допомагає відчути злагоду з собою, збільшити енергію та зосередитися на духовних цінностях. Ось 3 прості і смачні страви, що ідеально доповнять пісний раціон.

Печиво без борошна і цукру від Валентини Хамайко

Особливе печиво - без цукру і борошна. Воно має ніжний горіхово-медовий смак і злегка тягучу текстуру. Ідеальна альтернативна будь-якому енергетичному батончику!

Інгредієнти:

  • Мигдальне борошно - 150 г
  • Розпушувач - ¼ ч. Л.
  • Арахіс - 100 г
  • Мед (краще світлий, з нейтральним смаком) - 120 г
  • Кунжут - 30 г

Приготування:

  1. Змішуємо мигдалеве борошно з розпушувачем.
  2. Обсмажуємо арахіс. Горіхи ще теплим перекладаємо в блендер, додаємо сіль і мед і подрібнюємо до отримання однорідної кремоподібної маси. (Теплий арахіс швидко віддає свої жири, і в результаті змішування з медом і сіллю маємо домашню арахісову пасту).
  3. Змішуємо суху суміш з арахісовою пастою до однорідного тесту.
  4. З тіста формуємо кульки розміром з волоський горіх. Обвалюють кожен виріб в кунжуті і розплющуємо до 5 мм. Я роблю це склянкою з рівним денцем.
  5. Вироби викладаємо на застелене пергаментом деко і випікаємо 15 хв при 175 °.

Овочевий тіан від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти: 

  • 1 червоний солодкий перець
  • 2 жовтих кабачки
  • 2 баклажани
  • 3 томати
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 2 гілочки розмарину
  • Сіль, перець, спеції до смаку

Приготування: 

  1. Овочі вимити й обсушити, у перцю видалити серцевину. Підготовлені кабачки, баклажани і томати порізати тонкими кружальцями. Перець - скибочками. Розмарин вимити та обсушити, листочки з гілочок обірвати.
  2. Духовку нагріти до 180°С.
  3. Форму для запікання вистелити пергаментом і змастити невеликою кількістю олії. Скибочки та кружальця овочів викласти у форму, чергуючи одне з одним.
  4. Овочі посолити, поперчити, посипати розмарином і скропити оливковою олією. Запікати 30-35 хвилин.
  5. Подавати страву можна як гарячою, так і холодною. Це схоже на салат із запечених овочів.

Поживні і солодкі сироїдні цукерки

Десерт, що актуальний для тих, хто любить здорове харчування - сироїдні цукерки. Їх можна робити квадратними, прямокутними або взагалі у вигляді шоколадної ковбаски.

Інгредієнти:

  • Фініки – 300 г
  • Курага – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Какао – 2 ст. л
  • Лимон – 1/4 частина
  • Горіхи кеш’ю – 120 г
  • Фісташки – 25 г
  • Кунжут для обсипання – 100 г

Приготування:

  1. Фініки, курагу та лимон миємо і висушуємо.
  2. Перекручуємо на м’ясорубці фініки, курагу, сирий волоський горіх і четвертину лимона зі шкіркою.
  3. До отриманої маси додаємо какао і ретельно вимішуємо до однорідної тістоподібної маси. Додаємо до неї підсушені горіхи кеш’ю і фісташки. Ще раз ретельно вимішуємо.
  4. В силіконову або будь-яку іншу форму насипаємо 50 г підсмаженого кунжуту, рівномірно розподіляємо його по дну. Викладаємо у форму масу з сухофруктів та горіхів і посипаємо кунжутом, що залишився.
  5. Форму ставимо в холодильник на 1 год – 1 год 30 хв.
  6. Форму виймаємо і гострим ножем нарізаємо застиглий пласт виробами бажаної форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві голубці за 15 хвилин: рецепт полтавського варіанту із гречкою та морквою

Більше новин