З оливковою олією та ароматними травами: рецепт в'ялених томатів від Руслана Сенічкіна

Як приготувати в'ялені томати: покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна

Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом в'ялених томатів з оливковою олією та ароматними травами.

В'ялені томати зберігають усі вітаміни та мінеральні речовини овочів. Як і свіжі, в'ялені томати багаті калієм та вітаміном С. Вони зміцнюють імунітет, покращують травлення, знижують рівень цукру та холестерину.

Пропонуємо спробувати зробити в'ялені томати за рецептом Руслана Сенічкіна.

В'ялені томати: рецепт від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів 
  • 300 г оливкової олії 
  • сіль морська крупна до смаку
  • суміш перців мелена до смаку
  • 3 зубки часнику 
  • прованські трави до смаку 
  • дрібка сушеного розмарину

В'ялені томати: покроковий рецепт

  1. Стиглі, мʼясисті помідори (найкраще - сорт «сливка») вимити, обсушити, розрізати на половинки або четвертинки, вирізати плодоніжки і видалити насіння.
  2. Деко або решітку застелити пергаментним папером, розкласти помідори щільно один до одного (у міру підсихання вони зменшаться в розмірі), посолити, поперчити і на серединку кожного капнути оливкову олію.
  3. Духовку нагріти до 60-100°С, поставити деко з помідорами (дверцята духовки тримати злегка відкритими, щоб волога швидше випаровувалася). Якщо духовка має функцію «Конвекція», то іноді можна знижувати температуру і включати конвекцію.
  4. Сушити помідори близько 4-6 годин залежно від розміру. Готові помідори вийняти з духовки й остудити.
  5. На дно чистої банки невеликого розміру налити трохи олії, додати прованських трав, нарізаного пластинами часнику, зверху покласти помідори на 1/3, залити олією. Банку наповнити інгредієнтами по черзі у такому самому порядку, злегка «утрамбувати», зверху додати трохи розмарину, залити олією, щоб вона повністю покривала помідори (якщо не буде покривати, то помідори будуть псуватися). Закрити кришкою, поставити у холодильник.

Вʼялені помідори зберігаються близько 6 місяців у холодильнику. Олію можна додавати в салати. Готові помідори значно зменшуються в розмірах, залишаються трохи вологими і легко гнуться. Головне - помідори не пересушити до стану сухих і ламких, тобто випарювати з помідорів усю вологу не треба.

Ще більше цікавих рецептів дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисно та дуже ароматно: рецепт джему з пелюсток троянд від Руслана Сенічкіна

Більше новин