Корисно та дуже ароматно: рецепт джему з пелюсток троянд від Руслана Сенічкіна
Як приготувати ароматний джем з пелюстків троянд: простий рецепт від Руслана Сенічкіна
Чи знали ви, що джем з пелюсток троянд — це не просто смачно, а й корисно?
Такий джем містить масу необхідних мікроелементів, корисних для травної, ендокринної, імунної систем, а також для серця та судин. Крім того, джем з троянди полегшує симптоми ангіни та бронхіту.
Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився простим і смачним рецептом джему з пелюсток троянд.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронна літня страва: рецепт кабачкової ікри від Руслана Сенічкіна
Джем із пелюсток троянд: рецепт від Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- 500 г пелюсток рожевих або червоних троянд чайних сортів
- 1,5 кг цукру
- 1 склянка води
- дрібка лимонної кислоти або сік 1 лимона
Підготовлені й обсушені пелюстки троянд перемішати у порцеляновому або емальованому посуді з лимонною кислотою або соком, додати шосту частину цукру, залишити на 4-6 годин.
Цукор, що залишився, разом із водою покласти в каструлю, приготувати сироп, знімаючи піну, покласти в киплячий сироп пелюстки троянд, варити на повільному вогні 15 хвилин. Готовність варення перевіряється по пелюстках - вони повинні розмʼякшитися і не плавати на поверхні.
У гарячому вигляді розлити варення по стерильних банках, закупорити кришками.
Ще більше цікавих рецептів дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людмила Барбір поділилася рецептом вишень у власному соку від своєї мами