Період міжсезоння стимулює авітаміноз. Пророщені пшениця, жито і овес допоможуть підтримати імунітет будь-якої пори року. Чим ще корисні пророщені зерна і як, власне, їх можна проростити - розкаже Наталя Підлісна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 кроків до того, щоб прискорити обмін речовин
Пророщувати для їжі можна майже будь-які злакові, боби і насіння овочів. Для цього потрібно запам’ятати наступні кроки:
ПЕРШИЙ СПОСІБ
1.Занурте зерно в посудину з водою;
2.Порожні зернини і сміття викиньте;
3.Промийте зерно і залийте його чистою водою;
4.Переберіть зерно, розкладіть тонким шаром у контейнер і перенесіть у тепле місце;
5.Щоб зерна не підсохли, накрийте насіння, залишивши щілину для дихання насіння;
6.За добу зерно та паростки можна їсти.
«Деякі види зерна не варто пророщувати. До прикладу, жито і квасоля. Їх корисні властивості на стадії зародження практично не з’являються. Вони виникають у наступних станах розвитку», - розповідає експерт.
ДРУГИЙ СПОСІБ
1.Щоб насіння дихало, а вода зливалась та в банку не потрапляв грунт, зробіть маленькі отвори у кришці;
2.Помістіть промите зерно в банку, залийте водою і залиште при кімнатній температурі в будь-якому місці, уникаючи прямих сонячних променів;
3.Дайте насінню відпочити 5 годин;
4.Коли насіння набухне, злийте воду і знову промийте його;
5.Якісне насіння повинне наклюнутися через 20 годин;
6.Білі проростки можна їсти. Саме в такому зерні міститься максимум поживних речовин.
Пам’ятайте, що є такі зерна, у яких всі корисні речовини проявляються не одразу ж, а тільки тоді, коли вони дають плоди, - зауважує Наталія.
Додавати пророщені зерна смачно у салати, теплі страви, гарнір. А також цей продук смакує у поєднанні із бургерами та суші.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухі сніданки: Корисно чи ні?