Сухі сніданки: Корисно чи ні?

Опис сухих сніданків | стаття за матеріалами Rozetka.com.ua
freepik.com

Які переваги мають сухі сніданки.

Поділитися:

Сухі сніданки — це вимушений вибір квапливих людей чи поживна їжа для всієї сім’ї? Перш ніж робити остаточні висновки, варто уважніше придивитися до різноманітності цих продуктів.

ШВИДКО ТА ПРОСТО

Багато сучасних людей вважають сухі сніданки звичною повсякденною їжею — поживною, виключно простою в приготуванні. Інші, навпаки, переконані, що подібні страви варто вживати якомога рідше. Як же насправді варто ставитися до такої їжї? Передусім потрібно розібратись, які саме продукти належать до цієї категорії.

Сухі сніданки

РІЗНОВИДИ СУХИХ СНІДАНКІВ

Для нас найзвичнішим, традиційним різновидом подібних страв є пластівці. Вони виготовляються з різних видів злаків: вівса, пшениці, гречки, рису тощо. Попередньо відібрану і відлущену крупу ретельно обробляють — проварюють або пропарюють, потім розплющують і сушать. Така операція не надто впливає на корисні властивості зерна. Лише після відлущування частково втрачаються речовини, які містяться в оболонці. А термообробка триває зовсім недовго, тому цінні елементи не встигають зруйнуватися.

Варто також згадати каші швидкого приготування. Іноді основою такого продукту є ті самі пластівці. Часто їх змішують із цукром, сухофруктами, сухими вершками, ароматизаторами. Зустрічаються й інші варіанти. Наприклад, подрібнена майже до стану борошна кукурудзяна крупа. З такої сировини роблять улюблену і дуже корисну страву східноєвропейської кухні — мамалигу.

Продовжуючи розповідь про сучасні сухі сніданки, неможливо оминути увагою такий поширений, затребуваний продукт, як мюслі. Це не що інше, як суміш зернових пластівців з різними добавками. Наприклад, туди можуть додавати сухофрукти, цукати, горіхи, мед, шматочки шоколаду тощо. Найчастіше використовуються такі пластівці, які не треба варити.

Користь мюслі безпосередньо залежить від їхнього складу. Наприклад, суміш вівсяних пластівців та сухофруктів — продукт, що цілком відповідає уявленням про здорову їжу. Краще віддати перевагу мюслі, де немає шоколаду, сиропу, ароматизаторів та інших сумнівних складових.

Нарешті, відомий різновид сухих сніданків — це снеки, до яких належать численні подушечки, кукурудзяні пластівці, граноли. Іх можна їсти з молоком, йогуртом, або навіть просто так, як солодку закуску. Відомий приклад — подушечки Несквік або пластівці Фітнес, які подобаються багатьом дітям шкільного віку.

Сухі сніданки

Напевно, саме цей тип продуктів якнайкраще відповідає сутності “швидких перекусів”. І саме його дієтологи називають найменш придатними для регулярного вживання. Така їжа має високу калорійність. Досить часто виробники додають туди велику кількість цукру, сиропу, штучних ароматизаторів та смакових добавок. Подібний продукт може стати джерелом миттєвої енергії, але її вистачить ненадовго. Втім, час від часу така страва може добре виручати. Насправді, це значно корисніше, аніж бігти до школи чи на роботу, не поснідавши.

ТРОХИ ПІДСУМКІВ ПРО ШВИДКІ СНІДАНКИ

Користь і шкода подібної їжі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від вибору типу і складу продукту, способу і частоти його вживання. Однозначно можна сказати, що не варто розглядати такі страви як щоденне рішення. Принаймні, тому, що основою здорового харчування є різноманітність. А під час вибору пластівців чи снеків слід звертати увагу на якість, склад і репутацію виробника.

Великий вибір якісних продуктів відомих марок пропонує інтернет-магазин “Розетка” (https://rozetka.com.ua/suhie-zavtraki/c4626916/). Тут можна ознайомитись с властивостями кожного товару, щоб вибрати та замовити сніданок на будь-який смак.

Новини по темі