5 міст України, в яких можна провести весняний вікенд

Вирушайте у казкову подорож!

З приходом весни не варто себе обмежувати і просто чекати сезону літніх відпусток, адже дуже недорогі поїздки по самих примітних містах України вже давно не дивина. Дуже багато містян відправляються на вікенд для того, щоб відпочити від метушні і насолодитися весняними емоціями, поєднуючи екстремальний відпочинок та нові враження.

Де найкраще відпочивається? На гірських курортах, на пікніку далеко від великих міст або в центрі подій на всіляких фестивалях і концертах? І як провести свої вихідні так, щоб вони запам'яталися надовго?

Весна - це пора відкриттів і свіжих вражень, а помічником в таких справах цілком може стати транспортний портал Avtovokzal.ua, адже для весняних поїздок пропонується безліч дуже недорогих рейсів.

Так куди ж поїхати і як провести цей час з мінімальним бюджетом?

Ужгород - особливе місто. Якщо ви мало чули про нього з новин, то це означає тільки те, що жителі настільки люблять своє місто, що намагаються приховувати його від сторонніх очей. Навесні мандрівники з різних країн з'їжджаються туди, щоб помилуватися на цвітіння сакури. Ця подія вже давно стала візитною карткою Ужгороду, тому що з'явилася можливість доторкнутися до казки, раніше доступної тільки жителям Японії. Сама наявність сакури так незвично для нашого клімату, що фестиваль можна назвати унікальним. Якщо ви запланували поїздку в Ужгород, то повинні замовляти квитки заздалегідь, оскільки багато українців їдуть в місто цілеспрямовано на Сакура-фест.

Фото: @uzhgorodtoday

Дістатися до Ужгороду можна автобусом або поїздом, адже рейси їздять щодня, при тому, що місто навіть не є міжнародним вузлом. Мандрівники дуже часто вибирають Львів як пункт пересадки, тому з багатьох міст краще їхати саме з пересадкою через це легендарне і дуже красиве місто.

Цвітіння сакури - подія коротка, і застати її можна у кінці квітня і початку травня. Будь-який порив вітру здатний закінчити фест, але туристи ні в якому разі не повинні засмучуватися. Згідно зі східними традиціями, милування сакурою є важливим філософським уроком.

Кожному мандрівникові варто відвідати "Ужгородський замок": адже з пагорба і стін замку відкривається мальовнича панорама, яку треба обов'язково зафіксувати на пам'ять.

Не можна забувати про столицю України. Якщо якесь місце і варто називати «містом контрастів», то тільки Київ.

Фото: @kievgram

Місто відмінно підходить для довгих піших прогулянок по Андріївському узвозу або популярного серед киян Майдана Незалежності. А якщо ви захочете побачити зовсім іншу сторону Києва, то вирушайте до Миколаївського костелу - ви здивуєтеся, дізнавшись, що в центрі міста є римсько-католицький храм, виконаний в кращих готичних традиціях.

Шанувальники літератури напевно будуть у захваті, побачивши на власні очі будинок, в якому завдяки перу Михайла Булгакова жила сім'я Турбіних, а музей самого письменника щодня відвідують багато туристів з усього світу.

Подивитися всі пам'ятки Києва неможливо за короткий вікенд, що не заважає провести насичені вихідні. А якщо ви щось не встигли - завжди буде привід повернутися назад.

До столиці можна добратися комфортним автобусом практично з будь-якої точки країни.

Повертаючись до західної України, не можна не розповісти про Львів, місто, в якому частинку своєї душі залишає кожен мандрівник. Якщо ви хочете хоч би на пару днів опинитися в казці, не треба їхати далеко, адже маленька Європа зосередилася в місті левів і шоколаду, кави і старовинних легенд. На автобусі дістатися до Львова можна за декілька годин, споглядаючи при цьому мальовничі краєвиди західної України.

Фото: @visuallviv

Це місто не даремно вважається відмінним прикладом європейської традиції - щорічно туди приїжджають за натхненням тисячі художників і письменників. Львів вабить своєю унікальною архітектурою, і щоб побачити усю його красу, зовсім необов'язково виїжджати з центру. Площа Ринок згідно з європейськими канонами є зосередженням усього найрізноманітнішого. Підйом на ратушу є головним ритуалом для допитливого мандрівника, оскільки звідти відкривається чудовий вид на усе місто. Багато городян з інших областей часто вирушають туди на уикенд, і якщо ви втомилися від сірих буднів, то саме Львів здатний розфарбувати ваше життя наново.

Багато хто вважає, що їхати в Одесу треба тільки влітку, але весняне місто відкривається мандрівникам з несподіваного боку. Гострий гумор жителів Одеси дозволяє їм вносити в список "must see" найнесподіваніші речі: жваву торгівлю на ринках, міських божевільних і стрибки на «мосту Тещі». Можна зустріти світанок на набережній, прокотитися на екскурсійному кораблику або заблукати на цілий день в нескінченних двориках. Одесити відносяться до цього з гумором і радять їхати в місто без підготовки. За їх словами вижити тут - означає вижити скрізь. До міста можна добратися практично будь-яким видом транспорту, але автобуси сюди їздять щодня. Приплив мандрівників, що росте з кожним днем, дозволяє збільшувати кількість автобусних рейсів, інакше ви можете дістатися до Одеси з пересадками у великих транспортних вузлах.

Фото: @odesagroup

Гордо замикає нашу п'ятірку Чернігів - місто легенд, соборів і зеленого туризму. Саме через нього колись давно проходив знаменитий шлях "з варяг у греки", і навіть опісля багатьох років місто зберегло свій історичний дух. Якщо ви приїхали сюди не за культурними розвагами, то Чернігів може порадувати вас своєю унікальною природною красою. Эко-туризм, велосипедні і піші прогулянки, а так само "бджолина медицина" приємно здивують будь-якого завзятого мандрівника. Чернігів знаходиться на півночі України, що не заважає бути йому історичним центром, а доїхати до міста можна прямим рейсом.

Усі люди різні, і кожна людина по-своєму відволікається від насущних проблем. Комусь ближче спокійний відпочинок в компанії книг і міцної кави, а хтось хоче замінити будні - активним спортом. На щастя, в Україні досить місць, щоб не лише отримати дозвілля на будь-який смак, але і з'єднати в собі декілька розваг одразу. В Україні є безліч замків, заповідників, історичних і культурних пам'яток, екологічних оазисів і звичайно морських і гірських курортів.

Автобусом можна дістатися куди завгодно, і портал www.avtovokzal.ua пропонує оптимальні варіанти для таких поїздок, а заощаджені при цьому гроші краще всього витратити вже на літній відпочинок. Побажаємо Вам удачі! А порадниками в цих питаннях були: В.Петрова и В.Юров.

 

Більше новин