Літній вікенд - можливість весело провести час усією родиною. Усім кортить вийти на природу, приготувати запашний шашлик та насолоджуватися теплим сонячним промінням. Напередодні вихідних ми підготували для вас добірку із 4 рецептів шашликів від Руслана Сенічкіна, які будуть до вподоби усій родині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міст України, в які кортить поїхати навесні
КУРЯЧИЙ ШАШЛИК З БЕКОНОМ
Loading...
Інгредієнти:
Філе 500г
Бекон 50г
Базилік 30г
Вино біле 3ст.л.
Спеції за смаком
Інгредієнти для соусу:
Імбир 10г
Мед 1 ст.л.
Соєвий соус 3 ст. л.
Часник 2 зубчики
Винний оцет 2ст. л.
Тростинний цукор 2 ст.л.
Оливкова олія 1 ч. л.
Приготування:
1. Порізнані шматочки філе замаринуйте у соусі «Теріякі» і додайте біле вино та спеції за смаком. Лишіть маринуватися не більше ніж на 20хв.
2. На смужку бекону покладіть листок базиліку, а на нього шматочок м'яса.
3. Проколіть, загорнуте у бекон, філе дерев'яними шпажками.
4. Викладіть шашлички на пергаментний папір та поставте запікатися у розігріту до 200 градусів духовку протягом 10 хв.
КУРЯЧІ ШАШЛИКИ З ГОРІХОВИМ СОУСОМ
Інгредієнти:
1 кг курячого філе
200 г несмаженої фундука (можна замінити улюбленими горіхами)
150 г вершкового масла
200 г в'ялених томатів
70 мл олії від них
200 г маслин
2 зубки часнику
пучок петрушки
половина лимона
рослинне масло
100 мл соусу теріякі
сіль
1 гострий перець.
Приготування:
1. Наріжте куряче філе шматочками і замаринуйте в соусі теріякі на 1 годину. Відразу покладіть дерев'яні шпажки в воду на 30 хвилин.
2. Приготуйте горіховий соус. Для цього: обсмажте горіхи в духовці 8-10 хвилин за температури 170 ° С, потім обов'язково ще гарячими складіть у рушник і енергійно потріть, щоб видалити лушпиння. З маслин видаліть кісточки, почистіть і подрібніть часник, наріжте петрушку, додайте горіхи. Поріжте на шматочки вершкове масло і разом з усіма інгредієнтами для соусу відправте в блендер, додайте масло від томатів (можна звичайне), лимонний сік, сіль, перець наріжте в отриману пасту невеликими шматочками.
3. Розпаліть гриль, мангал або пательню-гриль. Видаліть філе з маринаду, наколіть м'ясо на шпажки, змастіть маслом і обсмажте, весь час перевертаючи, до рум'яної скоринки.
4. Подавати страву з соусом.
КУРЯЧИЙ ШАШЛИК ІЗ СИРОМ
Loading...
Інгредієнти:
філе – 500 г
сир – 250 г
імбир – 30 г
каррі – 2 ст. л.
кунжут – 100 г
куркума – 4 ст. л.
прованські трави – 1 ст. л.
лимонний сік – 50 мл
спеції – за смаком.
Приготування:
1. В окремій посудині змішати спеції, додати сіль та насіння конжуту. Перемішати.
2. Нарізати м’ясо на довгі шматки. Загорнути у м’ясо сир.
3. Занурити м’ясо у паніровку та нанизати на шампур.
4. Випікати страву на грилі до появи золотистої скоринки. Прикрасити страву свіжою зеленню.
ШАШЛИК З ПЕЧІНКИ ТА БЕКОНУ
Loading...
Інгредієнти:
печінка - 500 г
бекон - 200 г
спеції - за смаком.
Приготування:
1. Додати до печінки спеції. Перемішати.
2. Загорнути печінку в бекон.
3. Нанизати шашлик на шампур та випікати до появи золотистої скоринки. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обід на природі: 10 страв для пікніка