Дмитро Комаров піднявся на верхівку 125-метрового вітряка у новому випуску "Світ навиворіт. Україна"

У новому випуску "Світ навиворіт. Україна" Дмитро Комаров показав першу в Україні вітроелектростанцію, яка будується під час війни.

Прем’єра сезону «Світ навиворіт» про Україну продовжує вражати цікавими дослідженнями. Цієї п’ятниці, 15 грудня, о 20:30 вийшов випуск, у якому Дмитро Комаров розповів про роботу українських енергетиків на Донеччині під час війни та відкрив залаштунки енергосистеми України.

Попри війну українці продовжують робити масштабні проєкти. Дмитро Комаров побачив першу в Україні вітроелектростанцію. Він не тільки дізнався, як розвивається зелена енергетика країни, але й побував всередині та на самій верхівці 125-метрового вітряка. Ці кадри можна побачити тільки у проєкті “Світ навиворіт. Україна”.

"Здається, що це просто великий вентилятор. Можна сказати й так, але це вентилятор навиворіт. Його не потрібно вмикати в розетку. Навпаки, це він живить розетки, дає електроенергію", — розповів Дмитро Комаров на висоті 125-метрового вітряка.

Один такий вітряк може заживити ціле село — 12 тисяч родин. До речі, це перший у світі вітряк і вітряна електростанція, зроблені під час повномасштабної війни. Раніше над проєктом  в Україні також працювали іноземні спеціалісти, але з початком вторгнення рф вони виїхали. Наші люди були вимушені дуже швидко навчатися, аби розробляти конструкції самостійно.

"Спочатку ніхто не вірив, що це можливо. Коли ж ми першу турбіну змонтували, поставили, то зрозуміли: "Так, ми це зробили". Монтажі, які ми робили під час війни, зроблені українськими майстрами", — розповів директор вітряної електростанції, пан Олег.

Якою ціною енергетикам вдалося втримати енергосистему України минулої зими? Як вони працюють сьогодні? Який шлях проходить вугілля перш ніж перетворюється на світло чи тепло в домівках? Про все це дивіться у новому випуску "Світ навиворіт. Україна".

Loading...

Більше новин