Дмитро Комаров піднявся на верхівку 125-метрового вітряка у новому випуску "Світ навиворіт. Україна"

Світ навиворіт. Україна

У новому випуску "Світ навиворіт. Україна" Дмитро Комаров показав першу в Україні вітроелектростанцію, яка будується під час війни.

Поділитися:

Прем’єра сезону «Світ навиворіт» про Україну продовжує вражати цікавими дослідженнями. Цієї п’ятниці, 15 грудня, о 20:30 вийшов випуск, у якому Дмитро Комаров розповів про роботу українських енергетиків на Донеччині під час війни та відкрив залаштунки енергосистеми України.

Попри війну українці продовжують робити масштабні проєкти. Дмитро Комаров побачив першу в Україні вітроелектростанцію. Він не тільки дізнався, як розвивається зелена енергетика країни, але й побував всередині та на самій верхівці 125-метрового вітряка. Ці кадри можна побачити тільки у проєкті “Світ навиворіт. Україна”.

"Здається, що це просто великий вентилятор. Можна сказати й так, але це вентилятор навиворіт. Його не потрібно вмикати в розетку. Навпаки, це він живить розетки, дає електроенергію", — розповів Дмитро Комаров на висоті 125-метрового вітряка.

Дмитро Комаров показав першу в Україні вітряну електростанцію

Один такий вітряк може заживити ціле село — 12 тисяч родин. До речі, це перший у світі вітряк і вітряна електростанція, зроблені під час повномасштабної війни. Раніше над проєктом  в Україні також працювали іноземні спеціалісти, але з початком вторгнення рф вони виїхали. Наші люди були вимушені дуже швидко навчатися, аби розробляти конструкції самостійно.

"Спочатку ніхто не вірив, що це можливо. Коли ж ми першу турбіну змонтували, поставили, то зрозуміли: "Так, ми це зробили". Монтажі, які ми робили під час війни, зроблені українськими майстрами", — розповів директор вітряної електростанції, пан Олег.

Вітряна електростанція

Якою ціною енергетикам вдалося втримати енергосистему України минулої зими? Як вони працюють сьогодні? Який шлях проходить вугілля перш ніж перетворюється на світло чи тепло в домівках? Про все це дивіться у новому випуску "Світ навиворіт. Україна".

Новини по темі