ТСН і Алла Мазур показали прототип робота-сапера, якого створив 15-річний школяр із Сумщини

15-річний Єрмак Роговой із Сумщини створив прототип універсального воєнного робота, який допоможе військовим у розмінуванні території

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповіла Алла Мазур, тележурналістка і ведуча інформаційно-аналітичної програми ТСН. Тиждень.

Практичний та легкий робот-розмінувальник вміє виявляти міни та вибухові пристрої під землею, перевозити невеликі вантажі та навіть виконувати роль камікадзе для знищення ворожої техніки. Керувати таким пристроєм можна дистанційно, тому фахівець, який ним керуватиме – у разі вибуху не травмується. 

«Ваш синочок теж любить розібрати всі свої машинки – на гвинтики? А недешеве піаніно – буквально по клавішах? Не сваріть його)) Бо цілком можливо – росте майбутній винахідник! 15-річний Єрмак Роговой із Сумщини – теж починав із розібраних ліхтариків. А цього року – вразив журі Малої академії наук України своїм роботом-розмінувальником! І з ним – став одним із переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. 

Як прорізався цей талант у хлопчини з прифронтового села? Хто помагав? Як штурмував Малу академію наук? І що такого секретного знають про виховання дітей – батьки юного винахідника? Сюжет кореспондентки ТСН Оленки Лоскун я дивилася запоєм. Впевнена – буде цікаво і вам) І – передавайте інфу знайомим виробникам. Собівартість цього прототипа точно варта того, щоб швиденько взяти його в масове виробництво. Наші діти – рулять!», – пише Алла Мазур, телеведуча і спеціальна амбасадорка Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

 

 У сюжеті для ТСН винахідник розповів, що собівартість такого робота приблизно 7-8 тисяч гривень. Але  Єрмаку цей винахід обійшовся всього в 1 тисячу гривень. 

«Джойстики ми використали від старих іграшок, металошукач я зробив на радіоелектронному конструюванні, пластик попросив у будівельників, пластикові шестерні я надрукував на 3D-принтері, інші деталі також брав від старих іграшок», – розповідає юний винахідник і переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт від МАН Єрмак Роговой.

На виготовлення та розробку такого приладу у Єрмака пішов майже рік. На всіх етапах створення робота-камікадзе йому допомагав керівник гуртків станції юних техніків Євген Небилиця. За його словами, робот є багатофункціональним і використовувати його можна буде не лише для розмінування.  

Loading...

Нагадаємо, що Алла Мазур, тележурналістка і ведуча інформаційно-аналітичної програми ТСН. Тиждень, стала спеціальною амбасадоркою Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Канал 1+1 Україна виступив комунікаційним партнером.

Так, нещодавно до студії ТСН запросили 17-річну Анастасію Мініцьку. Вона  розробила технологію створення нового надлегкого полімеру, яким можна обшивати автомобілі та додатково захищати саперів під час розмінування територій. 

Більше новин