Графіки відключення світла на 3 вересня: в Укренерго повідомили про оновлений графік

В Укренерго повідомили про оновлений графік вимкнень світла на 3 вересня: що відомо

Через дефіцит електроенергії в енергосистемі України, Укренерго продовжує вводити стабілізаційні відключення. На вівторок, 3 вересня, заплановано цілодобові обмеження електропостачання за оновленим графіком. Цього дня електроспоживачі можуть очікувати відключень як однієї, так і двох черг, залежно від часу доби.

Про це розповіли в сюжеті ТСН, що виходить у будні на YouTube о 19:30 та в марафоні новин, з посиланням на Укренерго.

Графіки вимкнення світла:

  • 6:00 – 12:00 – дві черги відключень;
  • 12:00 – 16:00 – одна черга відключень;
  • 16:00 – 24:00 – дві черги відключень.

Укренерго зазначає, аби дізнатися свій графік відключень, можна звернутися до свого Обленерго, а для зменшення навантаження на енергосистему, компанія закликає всіх споживачів дотримуватися правил енергозаощадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інтерв'ю Аллі Мазур: міністр енергетики Герман Галущенко розповів, як Україна відновлює енергетичну систему в умовах війни та чого очікувати взимку

Що означає кількість черг, які обмежують одночасно

Freepik
  • Якщо обмежують лише 1 чергу відключень, то це означає, що світла у споживачів може не бути до 4 годин на добу;
  • Одночасне обмеження 2 черг відключень — відсутність світла 8 годин на добу;
  • 3 черги відключень — означає 12 годин на добу без світла;
  • 4 черги відключень — понад 12 годин без світла, а також вимкнення у світло-сірих зонах графіків;
  • Якщо обмежують 5 або 6 черг одночасно, то це означає, що почалися екстрені відключення світла і заздалегідь сформовані графіки не працюють.

Яку кількість черг застосовувати визначає Укренерго. Місцеві обленерго окремо визначають, який графік відключень застосовувати у своїх регіонах та, які саме черги й коли відключати. Такі заходи є необхідними для збереження балансу в енергосистемі та забезпечення безперебійної роботи критично важливих об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, що значний дефіцит енергії в енергосистемі України — результат 9 російських масованих атак, які окупанти здійснили з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності своїх електростанцій. Для порівняння цей обсяг дорівнює споживанню в пікові години у літній період для європейських країн, як-от Нідерланди та Фінляндія або Словаччина та країни Балтії разом узяті.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формують графіки вимкнення світла та що таке віялові черги відключення: нове пояснення від Укренерго

Більше новин