Чи дійсно затримали вбивцю Ірини Фаріон: нові подробиці розслідування справжньої причини смерті мовознавиці

Хто насправді вбив Ірину Фаріон: правоохоронці розповіли нові подробиці розслідування смерті та надали докази

Обличчя, в яке цього тижня вдивилася вся країна. Хлопчик, який за словами мами, добре вчився, займався спортом, закінчив курси оператора БПЛА і навіть хотів йти на фронт пострілом у голову жорстко вбив Ірину Фаріон. Правоохоронці переконані, що в убивстві ексдепутатки й мовознавиці винний саме він. Детальніше це розібрали в сюжеті ТСН, що виходить у будні на YouTube о 19:30 та в марафоні новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Фаріон померла після замаху на її життя

Хто вбивця

У вбивстві ексдепутатки й мовознавиці Ірини Фаріон підозрюють 18-річного В'ячеслава Зінченка. Його фото вже опублікували численні медіа ще навіть до закінчення слідства, що заборонено законом. За словами прокурорів, зараз його тримають під вартою без права внесення застави. Хоча й правоохоронці зібрали чимало аргументів щодо підтвердження його участі в убивстві, та сумніви, все одно, виникають — чи дійсно він убивця-одинак?

Скриншот/ТСН

В'ячеслава Зінченка затримали 25 липня. Керівництво Міністерства внутрішніх справ справи відзвітувало, що вони опитали майже 1000 свідків, проаналізували 9000 фото з камер спостережень та переконані, що це точно він. Проте на будь-яке запитання чи скоював він вбивство, хлопець відповідає ідентично: 

"Буде видно. Подивимось"

На слідчому суді В'ячеслав поводився дуже спокійно та навіть на засідання дав інтерв'ю журналістам, але на їхні запитання саме про вбивство не відповідав, бо вважав їх нудними. А згодом навіть робить заяву:

"Нічого я не робив"

Мама підозрюваного не вірить, що її син міг застрелити людину, але говорить, що син міг бути просто співучасником:

"Слава любить привертати увагу, він це завжди робив, але вбивати — ні. Можливо, син був, як співучасник або для привернення уваги, але не вірю, що вбивав»

Як проводили розслідування

За словами правоохоронців вбився ідеально замаскувався за широкими трекінговими окулярами та панамкою, навіть штучний інтелект став безсилим і не зміг змінити особу. Натомість ШІ визначив бренд тих самих окулярів та панамки, які були на ньому. А ще те, що особа, яка всі ці аксесуари купила практично одночасно та ще відправила до Львова поштою — це В'ячеслав Зінченко. До того ж хлопець цікавився в інтернеті пістолетом якого можна переробити у бойовий.

Слідчі одразу  проаналізували його дописи у соцмережах, де він був підписаний на російські неонацистські групи. Одна з яких якраз і взяла на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон і навіть оприлюднила відео вбивства. Слідчі підтвердили, що воно хоч і коротке, але не поставне. Та знайшли підозріле повідомлення у телефоні В'ячеслава:

"Салют по коштах ця пропозиція в силі? Якщо так — скину гаманець. Пробив нову ціль, злитих адресів декілька. Закуплю речі й буду пробувати виходити на слід"

Справа розкрита, але навіть правоохоронці сумніваються, що цей злочин скоїв убивця-одинак, бо для цього потрібна була не тільки зброя, адреса жертви, детальний план, як саме діяти, потрібні були елементарно кошти, щоб десь винаймати житло у центрі Львова, придбати квитки на потяг та купувати зброю, одяг, аксесуари. Тобто за логічними висновками, як для 18-річного хлопця без заробітків, то сума виходить дуже солідна. Незакрите питання також самого відео вбивства — хто його зняв? Тому правоохоронці зупинились на думці, що дійсно забагато запитань, як для простого вбивства на підставі особистої неприязні, тож розслідування продовжують тривати.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похорони Ірини Фаріон: як прощаються з мовознавицею у Львові, та що кажуть у поліції про нападника

Більше новин