Майкл Джордан надіслав подарунки тяжко хворому українському фанату

Проект «Здійсни мрію» робить усе, аби допомогти Денису Кулішу

Легенда баскетболу Майкл Джордан дізнався про мрію українського хлопчика. Всесвітньо відомий баскетболіст надіслав пакунок із подарунками для підопічного «Здійсни мрію», 18-річного Дениса Куліша, котрий страждає на смертельно небезпечне генетичне захворювання. Денис бореться за кожен день життя, попри постійний біль і складні процедури регулярно виходить на баскетбольний майданчик та йде до мрії – зустрітися зі своїм кумиром Майклом Джорданом. Хлопець вірить, що саме спорт рятує його життя, що баскетбол дає йому сили триматися і боротися.

Команда проекту «Здійсни мрію» почала допомагати здійсненню його мрії ще влітку. Відтоді день за днем все більше людей дізнаються про Дениса. Зокрема, до команди чарівників вже долучилися екс-капітан національної збірної, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко, член Президії ФБУ Олександр Волков, команда юридичної компанії «Primelex», Федерація Баскетболу України, Національна збірна України з баскетболу.  У листопаді 2017 року спортсмени зняли спільне відеозвернення до Майкла Джордана, щоб привернути увагу легенди баскетболу до Денисової мрії. У відео велика команда гравців на чолі з Олександрою Лободою звернулася до Майкла з вірою, що він побачить це відео, зустрінеться з хлопцем і дасть йому сили і натхнення для життя.

Крок за кроком історія про Дениса мандрує країною, а на цих вихідних хлопчина отримав особисту посилку від свого кумира. Майкл Джордан надіслав Денисові пакунок з баскетбольним екіпіруванням і лист із добрими побажаннями та автографом. У листі Джордан подякував хлопцеві за його увагу та закликав не спинятися, йти вперед і вірити у себе!

«Дорогий Денисе, мені передали, що ти затятий фанат баскетболу, самостійно тренуєшся і мрієш коли-небудь грати за професійну команду. Ти, може, цього не усвідомлюєш, але твоя рішучість у прагненні до мети, попри серйозні фізичні труднощі, надихає всіх нас. Я звертаюся до тебе зі словами підтримки: йди вперед, не спиняйся! І надсилаю тобі екіпірування, яке знадобиться для виходу на спортмайданчик. Пам’ятай: щодня ти перемагаєш! Носи із задоволенням!» - написав Майкл Джордан.

«Цей новий день для нашої команди означає, що ми й далі будемо переконувати, об’єднувати ще більше добрих чарівників, ще старанніше йти до грандіозної мети – до зустрічі Дениса із Майклом Джорданом у реальному житті! Мрія хлопця вже робить неможливе, змінює нас усіх на краще, а цей світ робить добрішим!» - написала на своїй сторінці у фейсбуку кураторка проекту «Здійсни мрію» Лідія Таран.

Зараз Денис перебуває у лікарні через погіршення стану здоров’я. Але підтримка й подарунки від кумира обов’язково допоможуть йому акумулювати сили для боротьби з хворобою. Всього в нашій країні 670 хворих на муковісцидоз, і лише кожен шостий із них пережив своє повноліття. Один день життя Дениса коштує 100 $. Щоб жити, дихати, виходити на вулицю, у школу, він має приймати сильні антибіотики, а забезпечення життєво необхідними ліками вкрай недостатнє. Та хвороба не здатна зупинити мрії. Ніхто й не думав, що Денис зможе серйозно займатися баскетболом, а захоплення виявилося сильнішим за недугу.

Команда чарівників проекту «Здійсни мрію» склала план, за яким Денис Куліш зможе потрапити в США, у спеціальний навчальний табір для юних баскетболістів під патронатом Майкла Джордана. На організацію поїздки та супутні витрати на проживання і ліки треба зібрати 290 000 гривень. Наразі на сторінці проекту у фейсбуку провадиться онлайн-аукціон. Усі кошти, зібрані у ході цього благодійного аукціону, буде спрямовано на організацію подорожі Дениса до Каліфорнії. А 19 грудня Денис стане гостем великого благодійного марафону у прямому ефірі Сніданку з 1+1.

На сьогодні зібрано вже 24 409 гривень. До збору може долучитися кожен. Знайдіть профіль Дениса Куліша на сайті проекту «Здійсни мрію» і зробіть внесок онлайн на сайті або за реквізитами рахунку проекту:

ПАТ ПриватБанк

рахунок у гривні 26007052726802

у доларах США 26004052728870

у євро 26006052725860

МФО 300711, КОД ЄДРПОУ 34818334 отримувач ВБФ "Крона"

Номер картки ПриватБанку (прив'язаний до рахунку) 5169 3305 0264 2819

Призначення платежу: на мрію Дениса Куліша

 

 

Більше новин