Простий тест під час покупки: пасічник пояснив, на що звернути увагу при виборі меду та як обрати натуральний
Мед може зберігати свої корисні властивості роками. На полицях магазинів часто можна зустріти банки із сумішшю цукрового сиропу чи продуктом, який не має нічого спільного з натуральним, але як відрізнити справжній мед від фальсифікату?
Важливим є шлях, який проходить продукт перед тим, як потрапити у банку. Добросовісні пасічники завжди починають із контролю бджолиних сімей, стежать за здоров’ям рою, перевіряють якість стільників, а вже потім відкачують мед. Далі він проходить аналізи, а на виробництві — гомогенізацію і пастеризацію, аби довше зберігався і не втрачав своїх властивостей.
Один із пасічників, військовий Сергій з Вінниччини, розповідає, що після відкачування вони обов’язково відправляють зразки у лабораторію, а вже потім фасують мед у банки. Спеціально для ТСН пасічник розповів, як перевірити мед на натуральність та обрати якісний під час покупки.