Історичне рішення: Верховна Рада підвищила податки — кого торкнуться зміни

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про підвищення податків. Розповідаємо, що зміниться для українців.

Законопроєкт про підвищення податків ухвалили 10 жовтня. За нього проголосували 247 депутатів. Як пояснили в сюжеті ТСН, податкові зміни торкнуться більшості українців, причому заднім числом. Так, підвищення податків запроваджується від 1 жовтня і діятиме до кінця того року, в якому завершиться воєнний стан.

Отже, законопроєкт передбачає збільшення військового збору для всіх, окрім військових, з 1,5% до 5%. Для ФОПів першої, другої та четвертої груп — на рівні 10% від мінімальної зарплати, що наразі становить 8,000 грн. Для ФОПів третьої групи складатиме 1% від доходу.

Зміни в оподаткуванні також торкнуться банків та фінансових установі. Для перших податок на прибуток за 2024 рік зросте на 50%, а для других — на 25% з 1 січня 2025 року.

Податок на дохід учасників програми Зроблено в Україні, а також благодійна допомога з бюджетів інших держав нашому не оподатковуватимуться.

Як зазначається, вже цього року держава має отримати додатково 58 млрд грн від нових податків, а наступного — 137 млрд грн. Нині в бюджеті не вистачає 500 млрд грн. Покрити їх за рахунок фінансової допомоги іноземців неможливо, адже ці гроші йдуть на захист країни.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони доларів на ліжку: стали відомі результати слідства над керівницею Хмельницької МСЕК Тетяною Крупо

Більше новин