Історичне рішення: Верховна Рада підвищила податки — кого торкнуться зміни

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Верховна Рада ухвалила закон про податки: що зміниться для українців
Pixabay/Crystal_L

Верховна Рада України ухвалила проєкт закону про підвищення податків. Розповідаємо, що зміниться для українців.

Поділитися:

Законопроєкт про підвищення податків ухвалили 10 жовтня. За нього проголосували 247 депутатів. Як пояснили в сюжеті ТСН, податкові зміни торкнуться більшості українців, причому заднім числом. Так, підвищення податків запроваджується від 1 жовтня і діятиме до кінця того року, в якому завершиться воєнний стан.

Отже, законопроєкт передбачає збільшення військового збору для всіх, окрім військових, з 1,5% до 5%. Для ФОПів першої, другої та четвертої груп — на рівні 10% від мінімальної зарплати, що наразі становить 8,000 грн. Для ФОПів третьої групи складатиме 1% від доходу.

Зміни в оподаткуванні також торкнуться банків та фінансових установі. Для перших податок на прибуток за 2024 рік зросте на 50%, а для других — на 25% з 1 січня 2025 року.

Податок на дохід учасників програми Зроблено в Україні, а також благодійна допомога з бюджетів інших держав нашому не оподатковуватимуться.

Як зазначається, вже цього року держава має отримати додатково 58 млрд грн від нових податків, а наступного — 137 млрд грн. Нині в бюджеті не вистачає 500 млрд грн. Покрити їх за рахунок фінансової допомоги іноземців неможливо, адже ці гроші йдуть на захист країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони доларів на ліжку: стали відомі результати слідства над керівницею Хмельницької МСЕК Тетяною Крупо

Новини по темі