Мільйони доларів на ліжку: стали відомі результати слідства над керівницею Хмельницької МСЕК Тетяною Крупою

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Тетяна Крупа керівниця Хмельницької медико-соціальної експертної комісії: рішення слідства
Скриншот/ТСН

Керівницю Хмельницької медико-соціальної експертної комісії Тетяну Крупу заарештували з можливістю внесення застави

Поділитися:

Печерський суд Києва ухвалив рішення щодо арешту Тетяни Крупи, керівниці Хмельницької медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) з можливістю внесення застави. Детальніше про це розповіли в сюжеті ТСН

Про викриття посадовиці стало відомо минулої п’ятниці. Разом із нею під слідство потрапив її син Олександр Крупа, який керував обласним пенсійним фондом. Саме він був на відомому фото з великою кількістю доларових купюр, яке опублікувало Державне бюро розслідувань після обшуку їх житла.

Тетяна Крупа: обшук
Державне бюро розслідувань

Також тоді правоохоронці виявили у родини понад 6 мільйонів доларів США, зокрема 100 тисяч доларів були знайдені прямо на робочому місці Тетяни Крупи. Решту грошей виявили вдома, правоохоронці знаходили їх буквально в кожному куточку квартири.

Згідно з інформацією слідства, частину коштів посадовиця намагалася приховати, викинувши дві сумки з 500 тисячами доларів через вікно. Окрім значної суми грошей, правоохоронцями також були виявлені списки людей, які за гроші отримували фіктивні діагнози, що звільняли їх від військової служби.

Що вирішив суд

Прокурори просили тримання під вартою для Тетяни Крупи з можливістю внесення застави у розмірі більш ніж 500 мільйонів гривень. За словами сторони обвинувачення, стаття, за якою звинувачують посадовицю, передбачає до 10 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Проте законодавство вимагає альтернативи триманню під вартою, тому була запропонована застава. Суддя прислухалася до позиції прокурорів. Згідно з рішенням Печерського суду, до грудня Тетяна Крупа перебуватиме у слідчому ізоляторі, поки не буде розв'язано питання із заставою.

Поки що не відомо, в якому саме СІЗО столиці вона перебуватиме. Прокурори залишилися задоволені рішенням суду, тоді як сторона обвинуваченої планує подавати апеляцію.

Наразі Тетяна Крупа не коментує ситуацію, а її адвокати закликали журналістів звертатися до прокуратури за інформацією. Прокурори, своєю чергою, відмовилися розголошувати деталі, зазначивши, що це неетично на цьому етапі розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові податки і обмеження банківських переказів: які зміни чекають на українців у жовтні

Новини по темі