Війна в соцмережах: росіяни блокують повідомлення та банять українців – як із цим боротися

Росіяни масово блокують повідомлення та банять українців у соцмережах

Російська пропаганда систематично використовує проти України мову ворожнечі, а головна атака на молодь відбувається через соціальні мережі. У сюжеті ТСН розповіли про те, як росіяни блокують повідомлення та банять українців та пояснили, як боротися з мовою ворожнечі.

Мова ворожнечі – це юридичний термін, який визначає допустимість певних слів чи висловів у публічному спілкуванні. В умовах повномасштабної війни Росія перетворила агресивні висловлювання на ще один вид зброї. Так, російські боти генерують масові скарги в соцмережах на повідомлення українців про російські військові злочини, внаслідок чого повідомлення видаляються, а сторінки блокуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як російська пропаганда використовує спорт для власних цілей, і як протидіяти цьому - розповідає Ігор Циганик

Ольга Герасим'юк, голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення розповіла, як Україна бореться з мовою ворожнечі.

«Нам потрібно постійно боротися. Ми займаємося тим, що стукаємо у ці двері, вже відправили не одне звернення. Нам доводиться дуже ретельно опрацьовувати нашу аргументацію для того, щоб досягти результату», - повідомила вона.

Герасим'юк додала, що європейські колеги також залучені до боротьби з російською пропагандою та мовою ворожнечі.

«Ми з цим боремося від початку повномасштабного вторгнення. Ми повинні не давати Росії робити ці вкиди, постійні вкиди, спрямовані на те, щоб розмежувати нас. Моніторимо, фіксуємо, постійно працюємо. Це непроста робота. Але допомагає співпраця з європейцями, ми активно працюємо з французькими колегами, і я отримала відповідь про те, що вони абсолютно поділяють наш занепокоєння і звертаються зі свого боку, виносять це питання на засідання, щоб ухвалити рішення щодо нашої спільної боротьби з мовою ворожнечі», - наголосила вона.

В ефірі ТСН, що виходить щодня о 19:30 на YouTube ТСН, а також у марафоні новин, зазначається, що українці можуть допомогти військовим, повідомлення яких банять у соцмережах. Для цього потрібно проявляти активність та підтримувати публікації лайками та коментарями.

Loading...

Більше новин