«Війна проти української культури ведеться вже декілька століть»: Валентина Хамайко взяла участь в She Congress 2024

Валентина Хамайко взяла участь в She Congress 2024

Валентина Хамайко виступила модераторкою в She Congress 2024, де обговорювали роль української культури

Поділитися:

Ведуча Сніданок з 1+1 та нового медичного проєкту Анатомія дива на каналі 1+1 Україна Валентина Хамайко взяла участь в She Congress 2024 від WoMo. Валентина стала модераторкою панельної дискусії «She in Culture. Голос Української культури у мистецтві та її вплив на майбутнє». Обговорювали роль культури як інструменту змін та створення нових культурних тенденцій, що сприяє міжнародному розумінню та співпраці.

«Війна проти української культури ведеться вже декілька століть! Але ми народ з глибоким історичним корінням. Я радію, що попри війну і руйнування, в Україні більше ніж на 40% зріс попит на книги, вистави в театрах проходять з аншлагами, українські фільми на міжнародних фестивалях. Більше ніж у 82 країнах світу є аудіогіди в музеях українською мовою. 

На She конгресі я встигла потрапити на доповідь Нати Жижченко (Onuka). Вона заснувала майстерню-лабораторію Фабрична, 12 задля переосмислення та збереження українського культурного спадку в Чернігові. Мене відверто вразила її історія. Це теж про культуру! Про те, що можна зробити тут і зараз», — поділилася своїми думками Валентина Хамайко.

Валентина Хамайко

Валентина Хамайко

Щороку She Congress збирає візіонерів, жінок-практиків і лідерок, досвід яких не просто надихає, а може стати інструкцією до дій. Цього року захід об'єднав понад 200 учасниць та більш ніж 40 спікерок — лідерок бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів, які поділилися сценаріями жіночої реалізації, досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Під час дискусії спікерки поділились прикладами та історіями, як жінки активно популяризують українську культуру в Україні та в усьому світі.

Медіапартнер She Congress 2024 — 1+1 media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хочу, щоб цей проєкт став відкриттям для всіх»: Валентина Хамайко розкрила подробиці нового медичного детектива Анатомія дива та розповіла, чому він вразить українців

 

Новини по темі