Як тренувати імунітет дітей на карантині: порадами ділиться педіатр Владислава Барзилович

Яким чином тренувати імунітет дітей на карантині, щоб після повернення до активного соціального життя вони менше хворіли? Розповідає педіатр.

Чи правда, що діти набагато більше почали хворіти на коонавірус, ніж це було раніше? Як зміцнити імунітет дитини впродовж тривалого перебування на самоізоляції, на дистанційному навчанні? Про це у студії «Твого дня» розповіла пані кандидат медичних наук, педіатр Владислава Барзилович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи необхідні антибіотики при лікуванні COVID-19? Пояснює медична експертка UNICEF Катерина Булавінова

За офіційною статистикою від МОЗ, у лиспопаді 2021 року втричі більше дітей в Україні захворіло на COVID-19, ніж у листопаді 2020 року. Про це лікарка розповідає:

"Це через те, що у нас зараз перевалює штам Дельта. Але варто знати: за офіційною статистикою ВООЗ Дельта є не більш важким, а більш контагіозним штамом. Це значить, що ним легше заразитися".

За словами лікарки, діти зараз більше почали хворіти, бо по-перше, Дельта більш заразна, по-друге, вони практично невакциновані. Але показово, що відсоток важкого перебігу хвороби серед дітей не збільшився. Дивіться, чому коронавірус вражає дітей і як лікується штам Дельта – інфекціоніст Євгенія Менжуліна:

Loading...

Владислава Барзилович підтримує карантинні обмеження і те, що діти в переважній більшості зараз не ходять в школу, і зауважує:

"Якщо зараз діти повернуться на навчання – то це буде, як кинути сірник у копицю сіна".

Адже відомо, що діти є активними розповсюджувачами коронавірусу. Але варто розуміти – завданням саме батьків є тренування імунітету дітей у період самоізоляції та дистанційного навчання. Інакше є великий шанс, що після повернення до активного соціального життя вони почнуть більше хворіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які є протипоказання до вакцинації та де можна отримати довідку тим, кому не можна щеплюватися – розповідає сімейний лікар

Лікарка каже:

"В ізоляції імунітет без тренування буде слабшати".

Як покращити імунітет дітей – поради від лікаря

Тож як покращити імунітет дітей? Владислава Барзилович дає такі поради:

►Зробити всі щеплення відповідно до Національного календаря.

ФОТО: moz.gov.ua

►Дотримуватися режиму дня, часто гуляти на свіжому повітрі.

►Слідкувати за режимом харчування, запобігати появі зайвої ваги у дітей.

Також пані педіатр нагадала, що в Україні дозволили щеплювати від COVID-19 дітей старше 12 років. За офіційними статистичними даними, вакциновані менше хворіють на коронавірус, а якщо недуга все ж сталася, її перебіг набагато легший, ніж у нещеплених людей. Дивіться, які є протипоказання для вакцинації дітей від коронавірусу – імунолог Алла Волоха:

Loading...

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

ФОТО: Pexels/Gustavo Fring

Більше новин