Чи може бути корисним... майонез? Яка безпечна добова норма вживання цього продукту? Про це у шоу «Твій день» розпитали лікарку-дієтологиню Наталію Самойленко. Вона сказала:
«Мабуть, це виглядає як шок-контент з вуст лікаря-дієтолога, але майонез дуже корисний для нашого здоров’я при умові, що він приготований самостійно. В ньому є 2 важливих жирних інгредієнта: жовток і оливкова олія. Такі продукти дають нам багато енергії, корисні жиророзчинні вітаміни, мікроелементи. Цей набір робить майонез корисним для здоров’я в першу чергу судин».
Отже, за словами Наталії Самойленко, корисним може бути лише мойнез, приготований в домашніх умовах. Адже шкідливими для здоров’я є ті компоненти промислово приготованого майонезу, які дозволяють йому довго зберігатися на полицях магазинів. Також має значення дозування: 3 чайні ложки – це буде добова норма вживання майонезу, щоб отримати все необхідне і не нашкодити здоров’ю.
Щоб приготувати майонез вдома, необхідні такі продукти:
Приготування домашнього майонезу
►Збити разом з гірчицею, сіллю та цукром яєчний жовток.
►Поступово влити до отриманої маси оливкову олію і збити.
►Додати до майонезу лимонний сік і гарно перемішати (тоді його колір стане світлішим).
Дивіться, як Руслан Сенічкін приготував три варіанти майонезу в студії "Сніданку з 1+1":
Loading...
ФОТО: freepik.com/user3802032